r
Nosalty Logó

Paradicsomos töltött káposzta töltött paprikával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos töltött káposzta töltött paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2962 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4870.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3058.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1339 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    955 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1207 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    448 micro
  • β-karotin
    3716 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 2962 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2236 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta közepét kivágjuk, majd forralt, sós vízben megabáljuk (nem főzzük, csak puhítjuk), és levelekre bontjuk. (Ha új káposztából csináljuk, vigyázzunk, mert könnyen szétfő, és akkor nehéz megtölteni.)
  2. A darált húst sóval, borssal, delikáttal, pirospaprikával összedolgozzuk. A fokhagymát belereszeljük, majd a riszt is hozzáadjuk. 2 dl vizet is hozzáadunk a káposzta levéből, majd összedolgozás után pár percig félretesszük, hogy a rizs kicsit megszívja magát.
  3. A paprikákat megmossuk, kivesszük a magházát (csumáját), levágunk a felső részből egy fél centit, hogy egyenes szélét kapjunk, majd megtöltjük a darált húsos töltelékkel.
  4. A tál alját megvizezzük, a megmaradt káposztát kicsi csíkokban belevágjuk. Majd betöltjük a káposztákat is, és szépen belerendezzük a lábasunkba az apró káposzta tetejére. Felülre kerülnek a töltött paprikák.
  5. Felöntjük a fél liter 100% paradicsomlével és vízzel (én a káposzta levét használtam), majd megszórjuk ízlés szerint sóval/delikáttal, és fedő alatt felfőzzük.
  6. Kb. 0.5-1 óra főzés után rántást készítünk pirospaprika nélkül. 3 ek olajban 1,5 ek lisztet elkeverünk, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a maradék paradicsomlével és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a káposztánkat. De vigyázzunk, mert kicsit feljönnek a víz tetejére a töltelékek, így nyomogassuk meg, mennyi is kell, hogy ne legyen túl híg. Majd kb. még 5 percig együtt főzzük, és kész is!
  7. Egy laktató és finom ételt kapunk! Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10142
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig mindig savanyú káposztából készítettem a töltött káposztát, de most kedvet kaptam, hogy megpróbálkozzak a paradicsomos változattal is. Mivel a család a paradicsomos húsgombócot is nagyon szereti, reméltem, hogy ez is ízleni fog mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...