r
Nosalty Logó

Paradicsomos tészta jénaiban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos tészta jénaiban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    667 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    14649 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 936 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    220.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4681.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1350.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    582 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1405 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2667 micro
  • β-karotin
    9881 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    58597 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 3739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2366 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felvágjuk a hagymát, murkot, kápiát, és gyömbért, majd aprítógépbe helyezzük, és finomra vágjuk őket.
  2. Kis olívaolajon elkezdjük párolni, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és végül a darált húst is. Addig pároljuk, míg a húsnak szép fehér színe nem lesz.
  3. Ekkor hozzáadjuk a koktélparadicsomokat és a a paradicsomlevet is. Fűszerezzük, és kis ideig hagyjuk, hogy álljanak össze az ízek. Végül hozzáöntjük az alaplevet is, és lefedjük.
  4. Ha már kezd sűrű szósz lenni, megkóstoljuk, ha hiányzik valamilyen íz belőle, pótoljuk (én személy szerint raktam még egy kevés házi csilimártást is). Ha kész, levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  5. Vizet forralunk fel, és megfőzzük a fusilli tésztát is.
  6. Ha megvan, előveszünk egy jénai tálat, és elkezdjük rétegezni. Tészta, szósz, tészta, szósz stb. Ha kész vagyunk, a tetejére jó sok füstölt sajtot szórunk, és betesszük a sütőbe körülbelül 10-20 percre, míg a sajt jól meg nem barnul a tetején (én jó barnán szeretem, de ízlés kérdése).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2347
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feldobja a hétköznapokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...