r
Nosalty Logó

Paradicsomos tészta jénaiban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Paradicsomos tészta jénaiban
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

936
Kalória
55g
Fehérje
106.6g
Szénhidrátok
30.8g
Zsír
337.5g
Víz
78.8g
Koleszterin
6.5g
Rost
11.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    667 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    14649 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 936 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    220.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4681.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1350.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    582 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1405 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2667 micro
  • β-karotin
    9881 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    58597 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 3739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2366 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. Felvágjuk a hagymát, murkot, kápiát, és gyömbért, majd aprítógépbe helyezzük, és finomra vágjuk őket.
  2. Kis olívaolajon elkezdjük párolni, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és végül a darált húst is. Addig pároljuk, míg a húsnak szép fehér színe nem lesz.
  3. Ekkor hozzáadjuk a koktélparadicsomokat és a a paradicsomlevet is. Fűszerezzük, és kis ideig hagyjuk, hogy álljanak össze az ízek. Végül hozzáöntjük az alaplevet is, és lefedjük.
  4. Ha már kezd sűrű szósz lenni, megkóstoljuk, ha hiányzik valamilyen íz belőle, pótoljuk (én személy szerint raktam még egy kevés házi csilimártást is). Ha kész, levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  5. Vizet forralunk fel, és megfőzzük a fusilli tésztát is.
  6. Ha megvan, előveszünk egy jénai tálat, és elkezdjük rétegezni. Tészta, szósz, tészta, szósz stb. Ha kész vagyunk, a tetejére jó sok füstölt sajtot szórunk, és betesszük a sütőbe körülbelül 10-20 percre, míg a sajt jól meg nem barnul a tetején (én jó barnán szeretem, de ízlés kérdése).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Feldobja a hétköznapokat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!