r
Nosalty Logó

Paradicsomos tészta 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Breitner Sarolt
Paradicsomos tészta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    601 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1241 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13725 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 2262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1166 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon pirítsuk az üvegesnél kicsit barnábbra a vöröshagymát.
  2. Vágjuk fel kisebb darabokra a sonkát, és adjuk a hagymához.
  3. Tegyük fel a tésztafőző vizet a kávéskanál só felével forrni.
  4. Tépjük össze a bazsalikomleveleket, és rakjuk a lábosba.
  5. Fokhagymanyomóval nyomjuk össze a fokhagymát, és ha kicsit megpirult a sonka, adjuk hozzá.
  6. Ahyogy a fokhagymát a sonkához és a vöröshagymához adtuk, öntsük rá a paradicsomkonzervet, és forraljunk egyet rajta.
  7. Ha felforrt a tésztafőző víz, tegyük bele a tésztát, és kb. 8-12 percig főzzük, míg a tészta meg nem puhul.
  8. Öntsük le a vizet a tésztáról. Tálalhatunk
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6249
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Ajánló

A tésztára csak adagonként külön-külön rakjuk a szószt, mert különben megszívja magátm és így már nem elég gusztusos. A paradicsomos tésztánkat sajttal vagy olívolajjal is gazdagíthatjuk, esetleg mind a kettővel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Breitner Sarolt 3 recept

A recept igen olcsó és hó végén is elkészíthető, amellett nagyon laktató is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...