r
Nosalty Logó

Paradicsomos és rozmaringos ciabatta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Paradicsomos és rozmaringos ciabatta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Összesen 1833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4008.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 1833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2924 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Elkészítés

A BIGA kovászhoz

  1. A kovászhoz az élesztőt feloldjuk a langyos vízben. Majd a liszthez adjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Tegyük egy edénybe, és fedjük be frissentartó fóliával. Szobahőmérsékleten hagyjuk kb. 17 órát pihenni, amíg a tészta megkel, és elkezd összeesni.
  2. A paradicsomot leszűrjük, és kockákra vágjuk. A rozmaringot megmossuk, jól lerázogatjuk, a tüskéket letépkedjük az ágakról, és apróra vágjuk.
  3. A tésztához való élesztőt keverjük egy kis vízzel krémesre, majd keverjük hozzá a maradék vizet. Adjuk az élesztős-vizet a BIGA-hoz, és keverjük el vele. Majd adjuk hozzá a lisztet, olívaolajat és a sót, és dagasszuk dagasztógéppel kb. 8 percig.
  4. Osszuk két egyenlő részre, az egyikhez dolgozzuk bele az apróra vágott rozmaringot, a másikhoz pedig a paradicsomot. Tegyük a tésztákat külön-külön edényekbe, és letakarva meleg helyen hagyjuk kb. 90 percig kelni.
  5. A munkalapot liszttel megszórjuk, és lisztezett kézzel a kétféle tésztából 2 hasábot formázunk. Egy kicsit ellapítjuk. Hintsük meg egy kis liszttel.
  6. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Konyharuhával takarjuk le. Meleg helyen kb. 45 percig hagyjuk kelni.
  7. A kenyereket előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5082
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre. BIGA-nak nevezik az olasz első kovászt.

Hozzávalók

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...