Paradicsomos rakott padlizsán
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
35 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
26g koktélparadicsom5 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
63g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
364
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
102g koktélparadicsom18 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
1447
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
45.7g padlizsán11 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
12.8g csirkemellfilé15 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.7g sűrített paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
5.8g koktélparadicsom1 kcal
-
5.7g trappista sajt20 kcal
-
5.7g rizs20 kcal
-
14.3g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
82
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 347.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7847 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
364
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3170.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 807 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1246 mg
-
Nátrium 728 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1389.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 473 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 132 micro
-
β-karotin 1495 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 31388 micro
-
Lut-zea 402 micro
Összesen
1447
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1792 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 db csirkemellfilé
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 g sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
0.5 teáskanál cukor
-
6 db koktélparadicsom
-
10 dkg trappista sajt
-
0.5 bögre rizs
-
2.5 dl víz
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsán száras végét levágjuk, a padlizsánt megmossuk, és hosszában 1-2 centiméteres szeletekre vágjuk. Egy tálcára vagy nagyobb tányérra tesszük, besózzuk, és állni hagyjuk 10-20 percig, hogy kieressze a kesernyés levét.
- Amíg a padlizsán áll, megpucoljuk és összevágjuk a többi hozzávalót. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát is pici kockákra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A koktélparadicsomokat is felszeleteljük, félretesszük. Miután eleget állt a padlizsán, papírtörlővel letörölgetjük róla a kieresztett levet. Majd egy serpenyőben, pici olajon, a szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy meg ne égjenek.
- A rizst egy edényben dupla mennyiségű vízzel (fél bögre rizshez egy bögre víz), pici ételízesítővel megfőzzük, majd félretesszük.
- Jöhet a ragu elkészítése. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet és a fokhagymát, a hús fehéredéséig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, 1-2 dl vizet, a cukrot és a fűszereket. Az egészet pár perc alatt összefőzzük.
- Ha minden hozzávaló elkészült, összeállíthatjuk az ételünket. Egy közepes méretű tepsibe először a padlizsánszeletek felét rakjuk. Erre jön a rizs, majd a ragu. A felső réteg mindenképp padlizsán legyen, amire rászórjuk a felvágott koktélparadicsomokat. A tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal. Betesszük a sütőbe (nekem régi gáztűzhelyem van, így hőfokot nem tudok írni, nálam a maximális fokon sült), és addig sütjük, míg a sajt rápirul (nekem ez 20-25 perc volt).
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8672
- Feltöltés dátuma: 2018. május 01.
Ajánló
Laktató, de mégis könnyed étel, mely kisebb mennyiségben akár diétába is beépíthető! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ritkán készítek padlizsános ételeket, mert nem nagyon ismerem a helyes elkészítését, de egyik nap vettem a bátorságot, és nagy gondolkozások és receptnézelődések után megalkottam a saját kis rakott padlizsánomat. Párom nincs oda nagyon a zöldséges újdonságokért, de ez még neki is ízlett :). Ez a változat csirkemellfilével készült, de aki szeretné, darált hússal is készítheti :).