r
Nosalty Logó

Paradicsomos rakott padlizsán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7847 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3170.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1389.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    31388 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1792 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsán száras végét levágjuk, a padlizsánt megmossuk, és hosszában 1-2 centiméteres szeletekre vágjuk. Egy tálcára vagy nagyobb tányérra tesszük, besózzuk, és állni hagyjuk 10-20 percig, hogy kieressze a kesernyés levét.
  2. Amíg a padlizsán áll, megpucoljuk és összevágjuk a többi hozzávalót. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát is pici kockákra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A koktélparadicsomokat is felszeleteljük, félretesszük. Miután eleget állt a padlizsán, papírtörlővel letörölgetjük róla a kieresztett levet. Majd egy serpenyőben, pici olajon, a szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy meg ne égjenek.
  3. A rizst egy edényben dupla mennyiségű vízzel (fél bögre rizshez egy bögre víz), pici ételízesítővel megfőzzük, majd félretesszük.
  4. Jöhet a ragu elkészítése. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet és a fokhagymát, a hús fehéredéséig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, 1-2 dl vizet, a cukrot és a fűszereket. Az egészet pár perc alatt összefőzzük.
  5. Ha minden hozzávaló elkészült, összeállíthatjuk az ételünket. Egy közepes méretű tepsibe először a padlizsánszeletek felét rakjuk. Erre jön a rizs, majd a ragu. A felső réteg mindenképp padlizsán legyen, amire rászórjuk a felvágott koktélparadicsomokat. A tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal. Betesszük a sütőbe (nekem régi gáztűzhelyem van, így hőfokot nem tudok írni, nálam a maximális fokon sült), és addig sütjük, míg a sajt rápirul (nekem ez 20-25 perc volt).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8672
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 01.

Ajánló

Laktató, de mégis könnyed étel, mely kisebb mennyiségben akár diétába is beépíthető! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ritkán készítek padlizsános ételeket, mert nem nagyon ismerem a helyes elkészítését, de egyik nap vettem a bátorságot, és nagy gondolkozások és receptnézelődések után megalkottam a saját kis rakott padlizsánomat. Párom nincs oda nagyon a zöldséges újdonságokért, de ez még neki is ízlett :). Ez a változat csirkemellfilével készült, de aki szeretné, darált hússal is készítheti :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...