r
Nosalty Logó

Paradicsomos pulykamell Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Paradicsomos pulykamell Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 908 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1659 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8653 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3193.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    3318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17306 micro
  • Lut-zea
    2672 micro
Összesen 908 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1428 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst öblítsük és itassuk le. A fűszersóval dörzsöljük be. A megtisztított hagymát vágjuk ketté hosszában, és vékonyan karikázzuk fel. A szintén megtisztított fokhagymát vágjuk fel apró kockákra. A zeller és a petrezselyemleveleket mossuk, majd durvára aprózzuk. A szintén megmosott paradicsomokat vágjuk félbe.
  2. Egy magas falú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Előbb futtassuk meg benne röviden a hagymát, majd tegyük hozzá a filéket, és mindkét oldalukat pirítsuk zsemleszínűre. Vigyázzunk, hogy a hagyma ne piruljon le, közepes hőmérsékletet használjunk. Szórjuk bele a fokhagymát, a zöldfűszereket, és a félbevágott paradicsomokat. Borsozzuk. A serpenyőt közben rázogassuk. 1-2 perc után öntsük fel az egészet a vízzel. Redukáljuk annyira a hőmérsékletet, hogy mindez csak gyöngyözve forrjon.
  3. Lukacsos sütőfedő alatt pároljuk egy jó fél órán keresztül. Ekkor adjuk hozzá a sűrített paradicsompürét és a cukrot. Rotyogtassuk addig, amíg a szósz be nem sűrűsödött. Ízlés szerint tehetünk hozzá több paradicsompürét is, mint az ajánlott mennyiség.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3560
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 08.

Ajánló

Ez a szósz nagyon finom halhoz is, ekkor persze a halat nem tesszük hozzá, hanem külön, hirtelen kisütjük, de párolhatjuk is. Köretnek passzol hozza a rizs, a polenta és a krumplipüré. Vagy egyszerűen friss baguette mártogatni... Száraz fehérbor, vagy száraz rozé lehűtve. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos pulykamell Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Ezt a receptet egy olasz szakácskönyvemben találtam, ami eredetileg ökörfarokból készül, melyet már kipróbáltam, és nagyon ízlett. Most kettő, a hűtőben várakozó, vaskos pulykamellfilével csináltam meg, és így is igen ízletes. Gyorsabban elkészül, mint az eredeti, melyet 3 órán keresztül kell párolni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...