r
Nosalty Logó

Paradicsomos penne virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kokesz66
Paradicsomos penne virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1019 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2039 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    886 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 1019 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6164.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    3601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1772 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    2210 micro
Összesen 2039 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3102 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lobogó, sós vízbe feltesszük főni a tésztát. (Vízforralóval szoktam 1 liter vizet felmelegíteni, így gyorsabb.)
  2. Amíg fő a tészta, a kockázott bacont zsírjára sütjük, és felkarikázzuk a hagymát, a virslit.
  3. Felaprítjuk a paprikát és az olívabogyót.
  4. A bacon mellé bedobjuk a virslit, pirítjuk, majd tálra szedjük.
  5. Olívaolajat öntünk az edénybe, beletesszük a hagymát, és pároljuk 5- 6 percig. Mellépakoljuk a paprikát és az olívabogyót, a tészta főzővizéből teszünk bele, majd pároljuk tovább kitartóan.
  6. Sózzuk, beleöntjük a paradicsompürét, és borssal, oregánóval tovább ízesítjük.
  7. Leszűrjük a tésztát.
  8. A szószba beletesszük a bacont, virslit és a tésztát.
  9. Átkeverjük, tányérra tesszük, és reszelt sajttal meghintjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4013
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kokesz66 3 recept

Előző receptem folytatása. De gondoltam, most csípjen és paradicsomszószos legyen. Így "összekotyvasztottam" ezt a tésztát. Nagyon finom, gyors és megint nem éheztem a melóban! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...