r
Nosalty Logó

Paradicsomos-mozzarellás csirkemell hagymás bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtosroló
Paradicsomos-mozzarellás csirkemell hagymás bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkemell

Bulgur

Összesen 724 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkemell

Bulgur

Összesen 2891 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkemell

Bulgur

Összesen 159 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    1447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 724 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9676.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    5788 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 2891 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    281 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Csirkemell

Bulgur

Elkészítés

Csirkemell

  1. A húst szeletszerűségekre vágjuk. Mehet rá só, bors, kakukkfű, rozmaring, kevés olívaolaj, összeforgatjuk. Talán fokhagymaport is tettem rá. Elrontani biztos nem fogja. Hagyjuk 30 percet pihenni.
  2. A paradicsomot felkarikázzuk, a mozzarellával és a parenyicával együtt.
  3. Kikenünk egy jénait olívaolajjal, belefektetjük jó szorosan a mellhúst, rá a paradicsom, arra a sajtok. Lefedjük, ha megpuhult, kifedjük, és pirítjuk még kb. 10 percig.

Bulgur

  1. A hagymákat pucoljuk meg, kockázzuk fel apróra. Az alaplevet felforraljuk (ha nincs, akkor delikátos vagy leveskockás víz, hogy jó intenzív legyen az íze.) Szükség esetén sózzuk.
  2. Olívaolajat hevítünk, megfuttatjuk rajta a hagymákat (a fokhagymát később szoktam belerakni az égés elkerülése miatt).
  3. Mehet bele a bulgur, összeforgatjuk a hagymákkal. Ráöntjük a másfélszeres alaplevet, 10 percig együtt főzzük kis lángon. Levesszük a tűzről, fedő alatt puhulhat tovább, kb. 20 perc, és kész.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7717
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-mozzarellás csirkemell hagymás bulgurral
Sajtosroló 30 recept

Kimaradt a csirkemell, így valami kezdenem kellett vele. Alaprecept, csak a sajtoktól különlegesebb egy kicsit. :) Persze lehetne egy kis baconnel, akár zöldségekkel tovább variálni, de így is finom, gyorsan megvan. Bár a bolti csirkemell (nem kedvelem, de nem volt házi a fagyóban) rettenetesen sok vizet eresztett....azt lekanalaztam, mikor megfőtt, és a pirulás közben elpárolgott a maradék. Bulgurt ettem már, de soha nem csináltam. Meglepően jól sikerült. :D Párocskám szerint inkább ezt csináljak, mint rizst, mert az valahogy soha nem akar jóra sikerülni...Megvan a helyettesítés.

Hozzávalók

Csirkemell

Bulgur

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...