Paradicsomos-kapros uborkaleves fetával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g uborka15 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
260
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g uborka29 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
518
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
22.9g uborka3 kcal
-
22.9g paradicsom4 kcal
-
22.9g póréhagyma6 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
20.6g kapor9 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.7g feta sajt15 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
Összesen
59
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 324.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 936 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 982 micro
Összesen
260
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2126.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 648.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 949 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 198 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 224 micro
-
β-karotin 1873 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1965 micro
Összesen
518
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 590 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db paradicsom
-
1 db póréhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor kapor
-
2 ek ételízesítő
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg feta sajt
-
1 ek tejföl
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- Az uborkákat lehámozzuk. A kerti uborkát kb 1 cm-es karikákra vágjuk. Ha kígyóuborkát használunk, akkor ebből a magokat egy kávéskanállal kikaparjuk.
- A paradicsomokba a csutkájánál éles késsel keresztet vágunk, forró vízben pár percig áztatjuk, majd hagyjuk kihűlni, és lehúzzuk a bőrét. A csumát eltávolítjuk, majd felszeleteljük.
- A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymákat apró kockákra vágjuk, majd az olajon, lassú tűzön kevergetve, óvatosan megpároljuk, nem pirítjuk.
- Hozzáadjuk az uborkát és a paradicsomot, és saját levükben fedő nélkül, kicsi rázogatva 10 percig pároljuk. Annyi vízzel, hogy éppen csak elfedje felöntjük, és az ételízesítőt elkeverjük a lében. Felaprítjuk a kaprot, és ennek 2/3-át szintén a főzőlébe keverjük, borsot őrölünk hozzá.
- Fedő alatt kb. 20-25 percig, lassú tűzön pároljuk, hogy az ízek jól összeérhessenek. Ha az uborka szép üveges, de nem esett szét, készen is van a levesünk.
- Félrehúzzuk a főzőlapról, lazán belekeverjük a tejfölt, és lefedve állni hagyjuk. Ha szükséges, tálalás előtt felforrósítjuk, de már nem forraljuk.
- A maradék kaporral és a feta kockákkal dúsítva tálaljuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6746
- Feltöltés dátuma: 2013. július 04.
Ajánló
Melegen fogyasztandó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Ezt a receptet egy kicsit túl korrekt, idősödő német kolléganőmtől kaptam sok évvel ezelőtt. Egy szép napon elmesélte, hogy ezt főzte. Én inkább szkeptikusan, mint lelkesedéssel hallgattam a beszámolóját. Ám kíváncsi vagyok, azért mégiscsak elkértem tőle a receptet, és persze nyomban ki is próbáltam. Meglepetésemre egy nagyon finom, friss, nyári étek kerekedett belőle. Azóta nagyon sokszor megcsináltam, nyári kánikulában szerintem megfelel egy főételnek, friss vagy pirított baguettel. "Oroszlánférjeknek", mint az enyém is, nem ajánlatos, inkább a könnyű ételeket kedvelő hölgyeknek. Szerintem nagyon finom. ("Danke Frau Werner"!)