r
Nosalty Logó

Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ildikó79
Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1075 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    1173 micro
Összesen 539 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    2346 micro
Összesen 1075 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1207 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A paradicsomlét megízesítjük ízlés szerint cukorral és sóval, borssal, pirospaprikával és a keményítővel simára keverjük.
  3. Ha megfőtt a káposzta, akkor leöntjük róla a levet, és behabarjuk a paradicsomlével, és kevergetve felforraljuk.
  4. A burgunyát áttörjük a levét félreteszük, és a megfőtt kukoricadarát hozzáadjuk.
  5. A vöröshagymát, fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük, és a fűszerekkel (só, bors, majoranna, kömény, pirospaprika, oregánó, bazsalikom) együtt a burgonyához adjuk, és jól átdolgozzuk.
  6. Ha nem állna ösze, teszünk hozzá a burgonyaléből.
  7. Evőkanál segítségével olajozott tepsire rakjuk a gombócnak formázott fasírtot, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8313
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Ajánló

Mindenkinek ajánlani tudom, még a húsimádók is szívesen fogják fogyasztani.

Receptkategóriák

Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal
Ildikó79 41 recept

90 napos diéta alkalmával csináltam keményítőnapon ezt a finom és laktató ebédet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...