Paradicsomos káposzta, ahogy anyukám készíti (3.)
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A paradicsomos káposztához
-
375g káposzta75 kcal
-
375g paradicsomlé64 kcal
-
125g víz0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
18 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A fasírthoz
-
125g sertéscomb228 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
904
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A paradicsomos káposztához
-
1500g káposzta300 kcal
-
1500g paradicsomlé255 kcal
-
500g víz0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A fasírthoz
-
500g sertéscomb910 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3606
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A paradicsomos káposztához
-
33.9g káposzta7 kcal
-
33.9g paradicsomlé6 kcal
-
11.3g víz0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
A fasírthoz
-
11.3g sertéscomb21 kcal
-
2.4g zsemle7 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g zsemlemorzsa1 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
Összesen
83
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 63.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1302 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 869.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 373 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 1139 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 33889 micro
-
Lut-zea 455 micro
Összesen
904
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.8 g
Zsír
-
Összesen 253.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 675 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5207.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 970 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 472 mg
-
Foszfor 2014 mg
-
Nátrium 1528 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.6 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 3478.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 585 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 82 mg
-
C vitamin: 1491 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 960 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 941 micro
-
Kolin: 886 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 4554 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 135555 micro
-
Lut-zea 1820 micro
Összesen
3606
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3059 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
A paradicsomos káposztához
-
1 közepes fej káposzta
-
15 dl paradicsomlé
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 kk fűszerpaprika
-
4 db szegfűszeg
-
1 db fahéjrúd
-
só ízlés szerint
A fasírthoz
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
A paradicsomos káposztához
- A káposztát megtisztítjuk a külsö leveleitöl, és felmetéljük vékonyabb csíkokra, vagy ha van káposztagyalunk, akkor legyaluljuk.
- Az olajon megpirítjuk a lisztet, amikor már enyhén barna színe van, akkor levesszük a tűzröl, és rászórjuk a pirospaprikát.
- Ráöntjük a paradicsomlevet. Felhígítjuk a vízzel, hogy ne legyen sűrű. Sózzuk, cukrot ízlés szerint teszünk bele.Beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat.
- Belerakjuk a káposztát, ha szükséges, akkor még önthetünk hozzá vizet vagy paradicsomlevet, hogy ellepje a káposztát.
- Fedő alatt felforraljuk. Amikor felforrt, lejjebb vesszük a tüzet alatta, és addig főzzük fedő alatt, amíg a káposzta megpuhul.
- A fasírthoz a zsemlyéket beáztatjuk tejbe vagy vízbe.
- A húst, tojásokat, a fűszereket és a kinyomkodot zsemlyéket jó alaposan összedolgozzuk. Ha lágy lenne a massza, akkor tehetünk hozzá zsemlyemorzsát szükség szerint.
- Az olajat / zsírt felhevítjük. Vizes kézzel kisebb gombócokat formállunk, egy kicsit a tenyerünkben összelapítjuk, és a forró olajba / zsírba tesszük sülni őket (nem kell letakarni, csak úgy hadjuk sülni).
- Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Kiszedjük, és hagyjuk papírtörlőn lecsepegni a felesleges olajat / zsírt.
- A főzelékkel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 32976
- Feltöltés dátuma: 2010. december 05.
Ajánló
Sült virslivel vagy egyben sült hússal is fogyaszthatjuk. Hús nélkül a vegetáriánusok is ehetik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Én hidegen is nagyon szeretem. Kenyérrel és sok cukorral.