r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc Iluskától

5,0

2 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Paradicsomos húsgombóc Iluskától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

695
Kalória
32.5g
Fehérje
57.5g
Szénhidrátok
36.2g
Zsír
225.6g
Víz
158.6g
Koleszterin
3g
Rost
13.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2779 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    902.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    490 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1797 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 2779 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A húst, a mosott rizst, a tojást, borsot, sót, oregánót, bazsalikomot, majorannát, fűszerpaprikát, hagymákat (reszelve) összekeverjük.
  2. Egy laposabb edénybe vizet engedünk (éppen hogy ellepje). Gombócokat formálunk és a vízbe engedjük. A babérlevelet mellé dobjuk.Tűzre tesszük, fél óráig főzzük.
  3. Közben héjától megfosztjuk a paradicsomokat és reszelőn lereszeljük. Hozzáöntjük a golyókhoz. A levét cukorral, sóval, apróra vágott zellerzölddel, borssal, házi ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük.
  4. 10 perc lassú főzés után rántással besűrítjük. Ha hígabbnak gondoljuk, csinálunk még rá rántást. (Rántás: zsírba liszt, kevergetés, pirítás. Teáskanálnyi fűszerpaprika bele, máris kevés vízzel való felengedés, húsgombócot nyakon önteni.)
  5. Összefőzzük és tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Addig ízesítem, amíg megfelelő nem lesz az íze. Ki cukrosabban, ki sósabban készíti. A friss paradicsom is említésre méltó, hisz finomabb lesz, mint a boltban vásárolt püré! Akit zavarnak az esetleges paradicsomdarabok, szűrje le. 12 db gombóc lett ebből a mennyiségből.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!