r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc 6.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Juci
Paradicsomos húsgombóc  6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A gombóchoz

A paradicsomléhez

A tálaláshoz

Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A gombóchoz

A paradicsomléhez

A tálaláshoz

Összesen 1912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A gombóchoz

A paradicsomléhez

A tálaláshoz

Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6049.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    2841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1928.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3182 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    32940 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 1912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1358 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A paradicsomléhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A csirkemellett ledaráljuk, és ledaráljuk vele együtt a fej hagymát.
  2. Beletesszük a tojást, a sót, a garam masala-t , feketeborsot, és ha van, őrölt szegfűszeget, de ez elhagyható.
  3. Jól összegyurmákoljuk kézzel, és félretesszük.
  4. 1 fej hagymát egy nagyobb lábosban megdinszteljük, felöntjük a darabos paradicsomkonzervekkel, és felfőzzük.
  5. Ha kicsit rottyantottuk, sózzuk, borsozzuk, és fővés közbenóvatosan beletesszük a kisebb tojásnyigombócokat egymás mellé, hogy a paradicsomlében főjenek meg.
  6. Nagyon óvatosan nagy lapáttal megmozgatjuk, hogy ne törjenek össze. Ha már kicsit főtt, bátrabban kavargathatjuk, mert összeállt, megkeményedtek a gombócok.
  7. Kóstolás után - egyet kettévágunk, és megnézzük aközepét, megkóstoljuk - elzárjuk.
  8. Rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk. Mind a kettővel nagyon finom.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10336
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon vágytam paradicsomos húsgombócra, de a hagyományosat nem szereti a férjem, így ezt találtam ki. Így nagyon jóízűen megette, szerette.

Hozzávalók

A gombóchoz

A paradicsomléhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...