r
Nosalty Logó

Paradicsomos-bazsalikomos tekert kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Paradicsomos-bazsalikomos tekert kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4739.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    2786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1602 micro
Összesen 2232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1697 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt az 1 tk cukorral és kevés langyos vízzel felfuttajuk.
  2. A liszteket összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a többi vizet,az olajat, ésrugalmas, fényes, közepesen lágy tésztát dagasztunk.
  3. Duplájára kelesztjük (kb. 1 óra), majd kettévágjuk.
  4. Mindkét tésztát egyenként ujjnyivastag, kb. 15x30cm-estéglalappálapogatjuk-nyújtjuk (kisséolajozott ujakkal).
  5. A tészta tetejét megkenjük kevés olajjal, megszórjuk aparadicsommal, az összetépkedett bazsalikommal,éshosszában feltekerjük. A tekerék végét (hosszanti irányban) szorosan összecsípkedjük, lezárjuk.
  6. A kapott két kb. 30 cm hosszú rudat egyik végükön összecsípjük, majd a rudakat szorosan egymás köré csavarjuk-tekerjük.
  7. A másik véget is szorosan összecsípjük, és a végeketa tekervényalá hajtjuk.
  8. Sütõpapírral bélelt sütõlapon kelesztjük még 30 percet, amíg előmelegítjük a sütőt - kis vizes edénnyel az aljában.
  9. Vízzel megspricceljük a megkelt tésztát, és 30 percig220 fokon sütjük, utána 200 fokon, amíg szép aranybarnára nem sül.
  10. Sütés után rögtön lespricceljük megint egy kis vízzel, és sütőrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5840
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az "ezeréves" kenyér alap-receptemnek egyik variációja. Mióta van kenyérsütõm (kb. 15 éve), azóta változtatom a liszteket, magokat, a kenyér formáját. Sokszor terveztem, de nem hiszem, hogy valaha is kétszer ugyanolyan kenyeret sütöttem volna. Azért egyre inkább a teljes kiőrlésű és rozsliszttel készülteket szeretem jobban. Ez itt egy majdnem-fehér, ropogós, aszalt-paradicsomos-zöldfűszeres kis ízesség.:) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...