Paradicsomos-bazsalikomos tekert kenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Torma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
133 kcal
-
85g finomliszt309 kcal
-
7 kcal
-
88g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
35 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
23 kcal
-
35 kcal
Összesen
558
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
531 kcal
-
340g finomliszt1238 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
350g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
93 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
2232
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16.4g teljes kiőrlésű liszt55 kcal
-
34.9g finomliszt127 kcal
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
35.9g víz0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
1.6g napraforgó olaj15 kcal
-
1.2g bazsalikom0 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
-
3.7g szárított paradicsom10 kcal
-
1.6g napraforgó olaj15 kcal
Összesen
231
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1185 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 696 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 111 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
558
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4739.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 1147 mg
-
Nátrium 2786 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 443.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 574 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 16525 micro
-
Lut-zea 1602 micro
Összesen
2232
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1697 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
-
16 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
34 dkg finomliszt
-
3.5 dl víz
-
1 tk só
-
1 teáskanál cukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 db szárított paradicsom
Elkészítés
- Az élesztőt az 1 tk cukorral és kevés langyos vízzel felfuttajuk.
- A liszteket összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a többi vizet,az olajat, ésrugalmas, fényes, közepesen lágy tésztát dagasztunk.
- Duplájára kelesztjük (kb. 1 óra), majd kettévágjuk.
- Mindkét tésztát egyenként ujjnyivastag, kb. 15x30cm-estéglalappálapogatjuk-nyújtjuk (kisséolajozott ujakkal).
- A tészta tetejét megkenjük kevés olajjal, megszórjuk aparadicsommal, az összetépkedett bazsalikommal,éshosszában feltekerjük. A tekerék végét (hosszanti irányban) szorosan összecsípkedjük, lezárjuk.
- A kapott két kb. 30 cm hosszú rudat egyik végükön összecsípjük, majd a rudakat szorosan egymás köré csavarjuk-tekerjük.
- A másik véget is szorosan összecsípjük, és a végeketa tekervényalá hajtjuk.
- Sütõpapírral bélelt sütõlapon kelesztjük még 30 percet, amíg előmelegítjük a sütőt - kis vizes edénnyel az aljában.
- Vízzel megspricceljük a megkelt tésztát, és 30 percig220 fokon sütjük, utána 200 fokon, amíg szép aranybarnára nem sül.
- Sütés után rögtön lespricceljük megint egy kis vízzel, és sütőrácson hűtjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5841
- Feltöltés dátuma: 2013. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Torma
102 recept
Ez az "ezeréves" kenyér alap-receptemnek egyik variációja. Mióta van kenyérsütõm (kb. 15 éve), azóta változtatom a liszteket, magokat, a kenyér formáját. Sokszor terveztem, de nem hiszem, hogy valaha is kétszer ugyanolyan kenyeret sütöttem volna. Azért egyre inkább a teljes kiőrlésű és rozsliszttel készülteket szeretem jobban. Ez itt egy majdnem-fehér, ropogós, aszalt-paradicsomos-zöldfűszeres kis ízesség.:)