Paradicsom pesztós penne fruits de mer
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
86 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
70g penne260 kcal
A pesztóhoz
-
26 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g pecorino sajt39 kcal
Összesen
577
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
1000g tenger gyümölcsei mix860 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
700g penne2597 kcal
A pesztóhoz
-
100g szárított paradicsom258 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g olívaolaj884 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g pecorino sajt387 kcal
Összesen
5772
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
41.9g tenger gyümölcsei mix36 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
4.2g fehérbor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
29.3g penne109 kcal
A pesztóhoz
-
4.2g szárított paradicsom11 kcal
-
4.2g fehérbor3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4.2g olívaolaj37 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.2g pecorino sajt16 kcal
Összesen
242
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1536.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 114.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4590 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
577
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 285.4 g
Zsír
-
Összesen 214.2 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 576 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15364.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 771 mg
-
Kálcium 1785 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 829 mg
-
Foszfor 4513 mg
-
Nátrium 7385 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 633.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1146.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1491 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 113 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1799 micro
-
Kolin: 892 mg
-
Retinol - A vitamin: 1437 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 652 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45902 micro
-
Lut-zea 1550 micro
Összesen
5772
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1921 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
100 dkg tenger gyümölcsei mix
-
80 g vaj
-
100 g vöröshagyma
-
100 ml fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
700 g penne
A pesztóhoz
-
100 g szárított paradicsom
-
100 ml fehérbor
-
0.5 db chili
-
100 ml olívaolaj
-
20 levél bazsalikom
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A raguhoz
- Készítsük el a pestót: A szárított paradicsomot és a csilipaprikát főzzük fel a borban, majd tegyük félre hűlni. Hűlés után egy mixerbe téve a fokhagymával, reszelt sajttal, bazsalikommal és az olívaolajjal jól mixeljük össze. Fűszerezzük tetszés szerint sóval, borssal.
- A kiolvasztott, lecsepegtettet tenger gyümölcsét finomra vágott vöröshagymával vajon pirítsuk le serpenyőben, öntsük fel fehérborral, és párologtassuk el a levét.
- Közben főzzük ki a penne tésztát úgy, hogy a közepe még enyhén roppanós maradjon.
- Főzés után még melegen öntsük a lepirított tengeri herkentyűkre. Melegítsük át a házilag készített finom, paradicsomos pesztónkkal, és szükség esetén még fűszerezzük sóval, borssal.
- Tálaláskor díszítsük a tetejét finomra vágott kaporral és ha van, kagylódarabokkal.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3376
- Feltöltés dátuma: 2013. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Ugyanezt az ételt elkészíthetjük zöld pesztós formában, azzal is nagyon finom. A sajtkedvelők a tetejét még további reszelt sajttal megszórhatják. A pesztó krém hűtőben hetekig is el áll. Érdemes nagyobb adagot készíteni, későbbi felhasználás céljára.