r
Nosalty Logó

Paradicsom pesztós penne fruits de mer

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Paradicsom pesztós penne fruits de mer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A pesztóhoz

Összesen 577 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A pesztóhoz

Összesen 5772 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A pesztóhoz

Összesen 242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4590 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 577 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15364.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    771 mg
  • Kálcium
    1785 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    4513 mg
  • Nátrium
    7385 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    113 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1799 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 5772 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1921 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A pesztóhoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Készítsük el a pestót: A szárított paradicsomot és a csilipaprikát főzzük fel a borban, majd tegyük félre hűlni. Hűlés után egy mixerbe téve a fokhagymával, reszelt sajttal, bazsalikommal és az olívaolajjal jól mixeljük össze. Fűszerezzük tetszés szerint sóval, borssal.
  2. A kiolvasztott, lecsepegtettet tenger gyümölcsét finomra vágott vöröshagymával vajon pirítsuk le serpenyőben, öntsük fel fehérborral, és párologtassuk el a levét.
  3. Közben főzzük ki a penne tésztát úgy, hogy a közepe még enyhén roppanós maradjon.
  4. Főzés után még melegen öntsük a lepirított tengeri herkentyűkre. Melegítsük át a házilag készített finom, paradicsomos pesztónkkal, és szükség esetén még fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Tálaláskor díszítsük a tetejét finomra vágott kaporral és ha van, kagylódarabokkal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3374
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ugyanezt az ételt elkészíthetjük zöld pesztós formában, azzal is nagyon finom. A sajtkedvelők a tetejét még további reszelt sajttal megszórhatják. A pesztó krém hűtőben hetekig is el áll. Érdemes nagyobb adagot készíteni, későbbi felhasználás céljára.

Hozzávalók

A raguhoz

A pesztóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...