r
Nosalty Logó

Paprikás szelet

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
anni
Paprikás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2500 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 625 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.7 g

Zsír

  • Összesen
    179 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1068 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3788.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 2500 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jó ujjnyi vastagra felszeljük a sertéstarját.
  2. Magasabb peremű nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és egymás mellé belerakjuk a tarja szeleteket.
  3. Amikor megfehéredik az alsó felük, megfordítjuk és fehérre sütjük a másik oldalukat is.
  4. Ha ez kész, kivesszük a hússzeleteket egy tányérra, a serpenyőben maradt zsiradékra pedig rászórjuk a csíkokra vágott vöröshagymát, megszórjuk az egészet őrölt paprikával, ízlés szerint erőset is tehetünk bele.
  5. Ekkor visszatesszük rá a húst, megsózzuk, a tetejére aprítjuk a fokhagymát, az őrölt borsot és felöntjük kevés vízzel. Nem kell sok, ne lepje el a szeleteket a víz, ha lesült inkább még töltsünk kicsit utána.
  6. Alacsony hőfokon fedő alatt pároljuk míg megpuhul.
  7. Ha kellően puha a hús, akkor zsírjára sütjük. Érdemes többször ránézni és óvatosan megkeverni (vagy csak rázogatni), mert a hagymától és a fokhagymától könnyen lekap.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7835
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 13.

Ajánló

Tálalás előtt apróra vágott, keményre főzött tojással megszórjuk és tarhonyával vagy rizzsel tesszük a kosztosok elé. Főételként hétköznapokra, ünnepekre ajánljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom Somogyból származott és nagyon jó konyhát vitt. Fiatal asszonyként, még szinte lányként kerültem mellé. Mivel nagy családra főzött, szinte a kézilánya voltam éveken át. Ezt a paprikás szeletet is tőle vettem át, idestova 35 éve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...