r
Nosalty Logó

Paprikás sós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Paprikás sós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1718 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 214 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5084 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    4021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 1718 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejből kimérünk egy decilitert, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd egy kevés liszttel megszórjuk a tetejét, letakarjuk és felfuttatjuk.
  2. A felfutott élesztőt egy dagasztógép táljába öntjük, hozzáadjuk a maradék tejet, az olvasztott, de langyos vajat, az átszitált lisztet, majd a fűszereket, sót, őrölt köményt és a pirospaprikát.
  3. Ha benne van az összes alapanyag, akkor sima tésztává dagasztjuk, vagyis amíg teljesen összeszedi magát, kb. 8-10 perc dagasztást vesz igénybe.
  4. Az elején elég lágyak tűnik, de ilyennek kell lennie, a kész tésztát lisztezett gyúrólapon kicsit átgyúrjuk, majd 8-10 percig letakarva pihentetjük.
  5. Ezután enyhén lisztezett felületen fél centiméter vastagságú kerek lappá nyújtjuk. Az így kapott lapot nyolc egyenlő részre vágjuk, és a szélesebbik oldalától kezdve feltekerjük őket, patkó alakúra hajtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb, mivel még kelni fognak.
  6. A kifliket vízzel permetezzük, konyharuhával letakarjuk, és 30-35 percig kelesztjük, félidőben még egyszer lepermetezzük vízzel, és megszórjuk a só-kömény keverékével.
  7. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra, és kb 18-20 perc alatt megsütjük a kifliket. A kész kifliket rácsra téve hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 4559
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás sós kifli
Katharosz 499 recept

Nagyon finom foszlós állagú, nálunk pillanatok alatt el is fogyott, csak ajánlani tudom. Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...