Paprikás és paradicsomos spagetti
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
113g spagetti tészta417 kcal
-
63g paradicsom11 kcal
-
25 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g bacon147 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
15g pecorino sajt58 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
450g spagetti tészta1670 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
98 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
60g pecorino sajt232 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
32.3g spagetti tészta120 kcal
-
18g paradicsom3 kcal
-
7 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
10.8g bacon42 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4.3g pecorino sajt17 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1285.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 175.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 1812 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 145 micro
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 104 g
Zsír
-
Összesen 95.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5143.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 324 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 1722 mg
-
Nátrium 1902 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 701.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 518 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1278 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 328 micro
-
β-karotin 7248 micro
-
β-crypt 1848 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 582 micro
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 521 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 462 micro
-
Lut-zea 42 micro
Hozzávalók
-
25 dkg paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
8 levél bazsalikom
-
6 dkg pecorino sajt
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Kockázzuk fel a szalonnát.
- Mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a magházat és a fehér részeket, vágjuk kisebb darabokra, és főzzük lobogó vízben 2 percig. Minden paradicsom aljára vágjunk x-et egy késsel, merítsük őket kb. fél percre forró vízbe, majd gyorsan hidegbe, így könnyen lehámozhatóak lesznek. Vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magokat. Pürésítsük a paprikát és a paradicsomot egy mixerrel vagy robotgéppel.
- Forrósítsunk serpenyőt közepes lángon, öntsünk rá kevés olívaolajat, dobjuk rá a meghámozott fokhagymát és a szalonnát. Amint aranybarna, tegyük hozzá a pürét is, és főzzük 10 percig. Végül dobjuk rá a bazsalikomleveleket is.
- Közben főzzük ki a tésztát a dobozon található útmutató szerint, szűrjük le és kanalazzuk rá a szószt. Hintsük meg a reszelt pecorino sajttal és tálaljuk azonnal.
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9516
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Senki nem tudja egészen pontosan, mikorra datálható a tésztafélék eredete, de úgy tartják, valahol Európa és Ázsia közt fogyasztották először mintegy hétezer évvel ezelőtt. Ekkoriban az ott letelepedő népek búzát termesztettek, lisztet őröltek, vízzel vegyítették, és megalkották az első tésztaféléket. Már az etruszkok is készítettek nagy, kinyújtott tésztalapokat, amiket kisebb csíkokra vágtak és „lagnon”-nak hívtak. A ma ismert szárított tésztafélék nem Marco Polo által kerültek Kínából Olaszországba, ahogy azt sokan hiszik: először az arabok készítették, akik a friss tésztát napon szárították, hogy szállítása könnyebbé váljon, később pedig tőlük került Szicíliába és Európa többi részére. Az első tésztagyár Palermoban épült a 17. században, a város így hamar a száraztésztagyártás fellegvárává vált. www.barilla.hu