r
Nosalty Logó

Paprikás és paradicsomos spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Paprikás és paradicsomos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    1812 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 695 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5143.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    1902 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    518 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1278 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    7248 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 2784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    462 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockázzuk fel a szalonnát.
  2. Mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a magházat és a fehér részeket, vágjuk kisebb darabokra, és főzzük lobogó vízben 2 percig. Minden paradicsom aljára vágjunk x-et egy késsel, merítsük őket kb. fél percre forró vízbe, majd gyorsan hidegbe, így könnyen lehámozhatóak lesznek. Vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magokat. Pürésítsük a paprikát és a paradicsomot egy mixerrel vagy robotgéppel.
  3. Forrósítsunk serpenyőt közepes lángon, öntsünk rá kevés olívaolajat, dobjuk rá a meghámozott fokhagymát és a szalonnát. Amint aranybarna, tegyük hozzá a pürét is, és főzzük 10 percig. Végül dobjuk rá a bazsalikomleveleket is.
  4. Közben főzzük ki a tésztát a dobozon található útmutató szerint, szűrjük le és kanalazzuk rá a szószt. Hintsük meg a reszelt pecorino sajttal és tálaljuk azonnal.
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9492
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás és paradicsomos spagetti
Barilla 60 recept

Senki nem tudja egészen pontosan, mikorra datálható  a tésztafélék eredete, de úgy tartják, valahol Európa és Ázsia közt fogyasztották először mintegy hétezer évvel ezelőtt. Ekkoriban az ott letelepedő népek búzát termesztettek, lisztet őröltek, vízzel vegyítették, és megalkották az első tésztaféléket. Már az etruszkok is készítettek nagy, kinyújtott tésztalapokat, amiket kisebb csíkokra vágtak és „lagnon”-nak hívtak. A ma ismert szárított tésztafélék nem Marco Polo által kerültek Kínából Olaszországba, ahogy azt sokan hiszik: először az arabok készítették, akik a friss tésztát napon szárították, hogy szállítása könnyebbé váljon, később pedig tőlük került Szicíliába és Európa többi részére. Az első tésztagyár Palermoban épült a 17. században, a város így hamar a száraztésztagyártás fellegvárává vált. www.barilla.hu  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...