r
Nosalty Logó

Paprikás-padlizsános-csirkemelles szósz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Paprikás-padlizsános-csirkemelles szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5963 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2263 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3347 micro
Összesen 1490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    266.8 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11442.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    631 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    965 mg
  • Foszfor
    3695 mg
  • Nátrium
    5205 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    5258.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1561 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1055 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    924 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2632 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    9054 micro
  • β-crypt
    1125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13388 micro
Összesen 5963 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Az olívaolajon a felkarikázott pórét és az áttört fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Az előkészített és felkockázott csirkemellet tesszük bele, fehéredésig, keverés mellett pirítjuk, ekkor sózzuk és borsozzuk.
  3. Beletesszük a padlizsánt, kaliforniai paprikákat sárga és piros, gombát, zöldborsót, fűszerezzük sóval és borssal, beletesszük a szintén finomra vágott rozmaringot, zsályát, a kakukkfű leveleit, az édes fehérbort.
  4. Fedő alatt kis lángon( takarékon) főzzük 150-160 fokon, néhányszor belenézve, kóstolva, kb. 35-40 percig. Nem szabad túlkavarni, mert a zöldségek szétesnek, ezért nem is szabad túl kicsikre vágni. Szükség szerint fűszerezzük még
  5. Amikor már majdnem kész, akkor tesszük bele a petrezselyem- és zellerzöldet, amivel keveset kell főnie.
  6. Kis tálban elkeverjük a tejszínt és a natúr krémsajtot, elkeverjük, és beleöntjük a csirkemelles, zöldséges szószba, felforr, pár percet forr, és kész, kikapcsoljuk.
  7. A köret: tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és forrón tálaljuk a zöldséges-csirkemelles szószhoz. A csomagoláson található főzési ideig főzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1642
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Ajánló

Ez elé az étel elé egy könnyed, zöldséges levest készítettem. Kínáljunk hozzá friss, idény szerinti szörpöt vagy a finom édes fehérbort, aki megteheti.:-O

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás-padlizsános-csirkemelles szósz
Éva-Anyóca 350 recept

Szerencsére, hogy az idő annyira szép, hogy szeptember 22-én, még bőven van mit szedni a kertünkből, még bőven teremnek a zöldségek, és van fűszernövény is. A  boltban: a csirkemellet, gombát, tejszínt és a tésztát kellett venni, ehhez az egyik kedvenc tésztámat főztem ki, és egy nagyon finom, gyorsan elkészíthető, finom második fogást kaptam. Készíthejtük spagettivel, rövidcsővel, pennével, amit szeretünk. A családnak ízlett, elfogyott.

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...