Paprikás-padlizsános-csirkemelles szósz
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
A szószhoz
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
88g zöldborsó71 kcal
-
1g só0 kcal
-
12 kcal
-
16 kcal
-
210g padlizsán50 kcal
-
112g csiperkegomba24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g édes fehérbor41 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
5g rozmaring7 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
63g krémsajt156 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g padlizsán0 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
Összesen
1490
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
A szószhoz
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
350g zöldborsó284 kcal
-
4g só0 kcal
-
49 kcal
-
62 kcal
-
840g padlizsán200 kcal
-
448g csiperkegomba96 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g édes fehérbor164 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A körethez
-
750g tészta2783 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
8g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tálaláshoz
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
5g padlizsán1 kcal
-
14 kcal
-
11 kcal
Összesen
5963
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
A szószhoz
-
6.5g csirkemellfilé8 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
2.9g póréhagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5g zöldborsó4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
12.1g padlizsán3 kcal
-
6.5g csiperkegomba1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g édes fehérbor2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3.6g krémsajt9 kcal
-
3.6g habtejszín11 kcal
A körethez
-
10.8g tészta40 kcal
-
36.1g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A tálaláshoz
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.1g padlizsán0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
85
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 66.7 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2860.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 1301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1314.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 264 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 231 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 658 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 2263 micro
-
β-crypt 281 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3347 micro
Összesen
1490
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 266.8 g
Zsír
-
Összesen 197.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 606 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11442.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 631 mg
-
Kálcium 860 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 965 mg
-
Foszfor 3695 mg
-
Nátrium 5205 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 753.9 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 5258.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1561 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 1055 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 924 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 131 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2632 micro
-
Kolin: 785 mg
-
Retinol - A vitamin: 726 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 9054 micro
-
β-crypt 1125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13388 micro
Összesen
5963
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
35 dkg zöldborsó (mirelit, zsenge, udvarunkból szedett, friss, v. általunk fagyasztott, ha megtehetjük)
-
négyszínű bors ízlés szerint
A körethez
-
2.5 l víz
-
2 kávéskanál só
-
2 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
5 db zellerlevél
-
1 teáskanál petrezselyem
-
5 g padlizsán
Elkészítés
A szószhoz
- Az olívaolajon a felkarikázott pórét és az áttört fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
- Az előkészített és felkockázott csirkemellet tesszük bele, fehéredésig, keverés mellett pirítjuk, ekkor sózzuk és borsozzuk.
- Beletesszük a padlizsánt, kaliforniai paprikákat sárga és piros, gombát, zöldborsót, fűszerezzük sóval és borssal, beletesszük a szintén finomra vágott rozmaringot, zsályát, a kakukkfű leveleit, az édes fehérbort.
- Fedő alatt kis lángon( takarékon) főzzük 150-160 fokon, néhányszor belenézve, kóstolva, kb. 35-40 percig. Nem szabad túlkavarni, mert a zöldségek szétesnek, ezért nem is szabad túl kicsikre vágni. Szükség szerint fűszerezzük még
- Amikor már majdnem kész, akkor tesszük bele a petrezselyem- és zellerzöldet, amivel keveset kell főnie.
- Kis tálban elkeverjük a tejszínt és a natúr krémsajtot, elkeverjük, és beleöntjük a csirkemelles, zöldséges szószba, felforr, pár percet forr, és kész, kikapcsoljuk.
- A köret: tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és forrón tálaljuk a zöldséges-csirkemelles szószhoz. A csomagoláson található főzési ideig főzzük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1642
- Feltöltés dátuma: 2012. október 25.
Ajánló
Ez elé az étel elé egy könnyed, zöldséges levest készítettem. Kínáljunk hozzá friss, idény szerinti szörpöt vagy a finom édes fehérbort, aki megteheti.:-O
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Szerencsére, hogy az idő annyira szép, hogy szeptember 22-én, még bőven van mit szedni a kertünkből, még bőven teremnek a zöldségek, és van fűszernövény is. A boltban: a csirkemellet, gombát, tejszínt és a tésztát kellett venni, ehhez az egyik kedvenc tésztámat főztem ki, és egy nagyon finom, gyorsan elkészíthető, finom második fogást kaptam. Készíthejtük spagettivel, rövidcsővel, pennével, amit szeretünk. A családnak ízlett, elfogyott.