Paprikás krumpli Mártitól
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
82 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0 kcal
-
50g csípős kolbász226 kcal
-
64 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
3 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
328 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
200g csípős kolbász904 kcal
-
200g csontos sertéskaraj255 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
12 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
47.3g burgonya27 kcal
-
1.9g sárgarépa1 kcal
-
2.8g fehérrépa2 kcal
-
7.6g zeller3 kcal
-
4.7g paprika1 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
2.4g mangalica szalonna15 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
9.5g csípős kolbász43 kcal
-
9.5g csontos sertéskaraj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
2.6g hegyes erős paprika1 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1363.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 931 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 308.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 338 micro
-
β-karotin 892 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 136 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 100.5 g
Zsír
-
Összesen 130.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5454.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1086 mg
-
Nátrium 3726 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1234.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 294 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1353 micro
-
β-karotin 3570 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2059 micro
-
Lut-zea 544 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 97 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
-
10 közepes db burgonya
-
1 kis db sárgarépa
-
1 kis db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db paradicsom
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál paprikakrém
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra felkockázzuk (a paprikát is). A hagymát szintén. A mangalica szalonnát felszeleteljük vékonyan, és szintén kockázzuk.
- A felforrósított szalonnát lassútűzön kiolvasztjuk, és hozzáöntjük a hagymát a zöldséggel együtt. Gyorsan összekeverjük, hogy ne kapjon oda, és alacsony hőmérsékleten, gyakori kevergetés közben, fedőnélkül karamellizáljuk az egészet, vigyázva arra, hogy itt se pörkölődjön, csak mezszínűre párolódjon. Amikor ez megtörtént, öntsük fel ca. fél liter vízzel, szórjuk meg ízlés szerinti pirospaprikával, adjunk hozzáegy tk csemege paprikakrémet, picit sózzuk (vigyázat, a kolbász és a karaj sósak), fedjük be, és legalább fél órán keresztül főzzük.
- A csontot lefejtjük a füstölt karajról, és a húsos részt kockára vágjuk. Megtisztítjuk a krumplit, hajóformájúra felvágjuk, leöblítjük.Amikor már szépen összeértek az alapléízei, és megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karaj csontját-húsát,a krumplit, a félbevágott paradicsomotés a felkarikázott kolbászt. Közepes lángon készre főzzük. Csípős hegyes- avagy cseresznyepaprikátkínálunk hozzá. Jóétvágyat!
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 15074
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.
Ajánló
Tudom: "ahány ház, annyi szokás" - a tradicionális ételek elkészítési módja igen színpompás, tarka. Személy szerint engem nagyon érdekel a különböző változatok megismerése. A fent leírt zöldséges-hagymás, finoman karamellizált alapot egyik barátunktól vettük át. Gulyáshoz, pörkölthöz és a paprikás krumplihoz nagyon finom, friss, ízes alapanyag. Lévén a krumpli nagyon gyorsan megfő, ez esetben párolom csak a krumpli zaftját kb. fél órán keresztül előre, és a krumplit magát is inkább lassú tűzön főzzük, így az ízek remekül összeérnek. A lé olyan finom, hogy mi ezt az inkább "hosszú leves" változatot szeretjük, mert ha a krumplit kicsit megnyomjuk étkezés közben, akkor van mit felszívnia, és nem lesz "nyögvenyelős".:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szeretjük, megfőztem, megettük!