Paprikás krumpli A kis gasztronautától
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
47g juhbeles virsli126 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A galuskához
-
18g tojás23 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Összesen
778
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
1500g burgonya866 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
300g kolbász1356 kcal
-
280g juhbeles virsli753 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A galuskához
-
110g tojás138 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
4665
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
45.5g burgonya26 kcal
-
20 kcal
-
9.1g kolbász41 kcal
-
8.5g juhbeles virsli23 kcal
-
6.1g paradicsom1 kcal
-
6.1g paprika1 kcal
-
10.9g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A galuskához
-
3.3g tojás4 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
Összesen
140
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1878.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 1280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 316.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 1111 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 1034 micro
Összesen
778
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 164.1 g
Zsír
-
Összesen 300.1 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11268.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1173 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 455 mg
-
Foszfor 1758 mg
-
Nátrium 7682 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1897.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 978 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 473 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 800 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 308 micro
-
β-karotin 6668 micro
-
β-crypt 763 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 6202 micro
Összesen
4665
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 156 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
A paprikás krumplihoz
-
1.5 kg burgonya
-
10 dkg füstölt szalonna
-
280 g juhbeles virsli
-
2 db paradicsom
-
4 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek fűszerpaprika
-
2 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
A galuskához
-
2 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A paprikás krumplihoz
- A felkockázott szalonnát (a bőrét külön dobjuk a bográcsba) kevés zsíron zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt, és miután kicsit lepirítottuk, kivesszük a bográcsból. A szalonnapörcöket hagyjuk benne.
- A felkockázott vöröshagymát lepirítjuk, beletesszük az egész köményt és a babérlevelet. Miután a hagyma üvegesre pirult, kicsit lehűzzük a bográcsot a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
- Visszatesszük a tűzre, beletesszük a felkockázott krumplit, és kavargatjuk néhány percig, majd felöntjük vízzel. Alaposan sózzuk, borsozzuk. Ezután betesszük a nagyobb darabokra felszeletelt paradicsomot és paprikát.
- Mikor a burgonya már majdnem teljesen megpuhult, visszatesszük a kolbászkarikákat és a felkarikázott virslit.
- Közben elkészítjük a galuskát a szokásos módon, és vizezett kiskanállal beleszaggatjuk a bográcsba. Miután feljöttek, még 7-8 percig főzzük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 10820
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Igaz, nem a hagyományos paprikás krumpli, de így is nagyon finom étel, különösen ha szabad tűzön, bográcsban készül.