Paprikás krumpli 5.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
375g burgonya217 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
13g kolbász57 kcal
-
18g virsli47 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
374
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
70g virsli188 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1494
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
77.8g burgonya45 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
10.4g paradicsom2 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2.6g kolbász12 kcal
-
3.6g virsli10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
78
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 299.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
374
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 54.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3051.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 837 mg
-
Nátrium 1503 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1197.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 257 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 910 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
1494
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 267 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db paradicsom
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál köménymag
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a zöldségeket, a krumplit kockázzuk 2-3 cm-es darabokra, a hagymát és fokhagymát szeljük apróra.
- Az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát pici sóval (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét).
- Tegyük rá a paradicsomot és a fokhagymát, pár percig főzzük, hogy engedjen levet a paradicsom.
- Szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük át, és tegyük bele a krumplit.
- Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Ízesítsük sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel, és fedő alatt főzzük.
- Amikor a krumpli elkezd puhulni, tegyük hozzá a kolbászt és a virslit, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
- Receptkönyvben: 926
- Tegnapi nézettség: 37
- 7 napos nézettség: 108
- Össznézettség: 170235
- Feltöltés dátuma: 2011. február 02.
Ajánló
Aki szereti az intenzívebb fokhagyma ízt, ne darabolja, hanem reszelje az ételbe. Ha főzés közben elfő a leve, pótoljuk, ízlés szerinti szaft mennyiséget hagyva Egész és őrölt kömény is használható fűszerezésként. Lehet bele tenni még felkockázott zöldpaprikát (akár csípőset) is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
Hagyományos magyar specialitás, gyorsan, viszonylag olcsón elkészíthető, ízletes és laktató egytálétel. Ahány ház, annyi szokás, készíthető húsmentes, galuskás és akár tejfölös változatban is. Nálunk nagyon ritkán szerepel a menüben a burgonya. Ha mégis terítékre kerül, akkor általában ezt a receptet készítem el, ügyelve arra, hogy lehetőleg kevés zsiradékot (olajat) és magas hústartalmú kolbászt használjak.