r
Nosalty Logó

Paprikás-édesköményes tészta pirított magvakkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Paprikás-édesköményes tészta pirított magvakkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2446.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1388 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    776 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1082 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    11808 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3000 micro
Összesen 1863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsuk meg egy serpenyőben, és tegyük félre. A paprikát és az édesköményt mossuk meg és vágjuk vékony darabokra.
  2. A zsiradékot tegyük egy forró serpenyőbe. Tegyük bele az asafoetidát, pirítsuk egy rövid ideig. Adjuk hozzá a paprikákat, és pirítsuk őket néhány percig, majd adjuk hozzá az édesköményt és a többi fűszert is. Kevergessük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén keverjük hozzá a pirított napraforgómagot.
  3. Keverjük össze a kifőtt tésztát a zöldségekkel, és a végén locsoljuk meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 975
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A tésztafélék gyorsan elkészülnek, változatos formában léteznek, és nagyon jó fehérjeforrások, ha magvakkal kombinálod őket. Ma a hűtőben körbenéztem, és megláttam néhány piros színű paprikát, majd elgondolkoztam, mit készítsek belőle. Elsőre a tészta villant be, de a paprika nekem túl tömény, ezért hozzátettem egy nagy édesköményt is. Az eredmény nagyon ízletes lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...