r
Nosalty Logó

Paprikás csirke nokedlivel Miss Sweetlytől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Miss Sweetly
Paprikás csirke nokedlivel Miss Sweetlytől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A nokedlihez

959
Kalória
49.1g
Fehérje
83.3g
Szénhidrátok
45.9g
Zsír
307.5g
Víz
319.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
3.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 959 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 3833 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 959 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6354.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    3496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 3833 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkehúst megmossuk, tisztítjuk. Ha aprólékból készítjük, azt kisebb darabokra vágjuk Pl: a hátát három részbe, a nyakat kettőbe. Én most csak egész combból készítettem: Az egész combokat a porcuknál vagy forgójuknál kettévágjuk, így kapunk alsó és felső combot.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron vagy olajon megfuttatjuk. Mielőtt erősebben pirulni kezdene, meghintjük pirospaprikával.
  3. Ezután beletesszük a csirkedarabokat, kevés vizet öntünk rá, és jól elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, az apróbb darabokra vágott paradicsomot (vagy lecsót), majd megsózzuk. Én ételízesítőt is szórok a só mellé fele- fele arányban.
  5. Fedő alatt pároljuk, mindig csak kevés vizet öntve alá, hogy rövid, sűrű leve legyen. Ha a hús puhulni kezd, már ne kevergessük, inkább csak rázogassuk a lábost, nehogy lesüljön, de a húsdarabok se törjenek szét.
  6. A nokedli hozzávalóit összedolgozzuk egy tálban. Egy nagy lábosban vizet forralunk, amibe kevés sót és egy kanál olajat teszünk. Ha forr a víz, beleszaggatjuk nokedliszaggatóval a tésztát. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor kimerjük egy arra alkalmas szűrővel, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, egy nagy jénaiba félretesszük, és kevés olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze tálalásig. Így járunk el addig, amíg a masszánk el nem fogy.
  7. Ha a csirkepörköltünk megfőtt, igény szerinti mennyiséget tányérra szedünk, mellé halmozunk a nokedliből, és savanyú uborkával vagy egyéb savanyúsággal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Gyakran készítem, mert nagyon szeretjük. Laktató és finom étel. Mindig másképp készítem: Van, hogy majorannát vagy egyéb más fűszert szórok bele, vagy épp csak sót használok, ételízesítőt nem, és fordítva. Csípősen is szeretjük. Szokták mondani:  "Ahány ház, annyi szokás". Szerintem ez az idézet minden ételre jellemző.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!