Paprikás csirke nokedlivel Miss Sweetlytől
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A csirkéhez
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
1 kk fekete bors
-
2 kk fűszerpaprika
A nokedlihez
-
4 db tojás
-
2 dl víz
-
1 tk só
-
1 ek napraforgó olaj
959
Kalória
49.1g
Fehérje
83.3g
Szénhidrátok
45.9g
Zsír
307.5g
Víz
319.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
3.7g
Cukor
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A csirkéhez
-
250g csirke366 kcal
-
13g sertészsír113 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A nokedlihez
-
55g tojás69 kcal
-
50g víz0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g só0 kcal
-
18 kcal
Összesen
959
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A csirkéhez
-
1000g csirke1462 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A nokedlihez
-
220g tojás277 kcal
-
200g víz0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
7g só0 kcal
-
71 kcal
Összesen
3833
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A csirkéhez
-
42.4g csirke62 kcal
-
2.1g sertészsír19 kcal
-
7.2g vöröshagyma3 kcal
-
8.5g zöldpaprika1 kcal
-
4.2g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A nokedlihez
-
9.3g tojás12 kcal
-
8.5g víz0 kcal
-
17g finomliszt62 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
163
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1588.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 307.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 435 micro
Összesen
959
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.2 g
Zsír
-
Összesen 183.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6354.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 294 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 1918 mg
-
Nátrium 3496 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 1230.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 660 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 1066 mg
-
Retinol - A vitamin: 589 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 795 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1739 micro
Összesen
3833
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 109 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
163
kcal
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkehúst megmossuk, tisztítjuk. Ha aprólékból készítjük, azt kisebb darabokra vágjuk Pl: a hátát három részbe, a nyakat kettőbe. Én most csak egész combból készítettem: Az egész combokat a porcuknál vagy forgójuknál kettévágjuk, így kapunk alsó és felső combot.
- A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron vagy olajon megfuttatjuk. Mielőtt erősebben pirulni kezdene, meghintjük pirospaprikával.
- Ezután beletesszük a csirkedarabokat, kevés vizet öntünk rá, és jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, az apróbb darabokra vágott paradicsomot (vagy lecsót), majd megsózzuk. Én ételízesítőt is szórok a só mellé fele- fele arányban.
- Fedő alatt pároljuk, mindig csak kevés vizet öntve alá, hogy rövid, sűrű leve legyen. Ha a hús puhulni kezd, már ne kevergessük, inkább csak rázogassuk a lábost, nehogy lesüljön, de a húsdarabok se törjenek szét.
- A nokedli hozzávalóit összedolgozzuk egy tálban. Egy nagy lábosban vizet forralunk, amibe kevés sót és egy kanál olajat teszünk. Ha forr a víz, beleszaggatjuk nokedliszaggatóval a tésztát. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor kimerjük egy arra alkalmas szűrővel, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, egy nagy jénaiba félretesszük, és kevés olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze tálalásig. Így járunk el addig, amíg a masszánk el nem fogy.
- Ha a csirkepörköltünk megfőtt, igény szerinti mennyiséget tányérra szedünk, mellé halmozunk a nokedliből, és savanyú uborkával vagy egyéb savanyúsággal kínáljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 50 perc
Gyakran készítem, mert nagyon szeretjük. Laktató és finom étel. Mindig másképp készítem: Van, hogy majorannát vagy egyéb más fűszert szórok bele, vagy épp csak sót használok, ételízesítőt nem, és fordítva. Csípősen is szeretjük. Szokták mondani: "Ahány ház, annyi szokás". Szerintem ez az idézet minden ételre jellemző.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!