Papírban sült pisztráng GastroHobbi konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
279
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
279
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
279
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
279
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A pisztrángokat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Mindkét oldalát bevagdaljuk, és kívül belül sózzuk, borsozzuk.
- A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, minden bevágásba beledugunk egy-egy szeletkét, a maradékot pedig beletesszük a hasába.
- Olívaolajjal megkent sütőlapra helyezzük a halakat, a pocakjába tesszük a fokhagyma mellé a rozmaring ágat, 2-3 citromkarikát, a többit a bőrére fektetjük, alaposan becsomagoljuk, és sütésig hűtőbe tesszük.
- 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 60 percet sütjük.
- Salátával, mártogatóssal tálaljuk.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 15804
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Halat enni hallal? Bármikor vevő vagyok rá, a pisztráng pedig kimondottan az egyik nagy kedvencem. Ez a papírban sült változat nálam igazi, gyorsan elkészíthető vendégváró fogás, mindig nagy sikert arat, még azon barátok körében is, akik egyébként nem szeretik a halat. Van valami izgalom, ami körbelengi ezeket a kis tasakokat, mikor kibontjuk, és a fantasztikus illatok egyszerre kiszabadulnak... Néhány órával a "premier" előtt be szoktam fűszerezni a halakat, becsomagolom, beteszem a hűtőbe, és egy órával az étkezés előtt sütőbe dugom. A receptet egy halra írom, így mindenki könnyen fel tudja szorozni a készítendő mennyiség szerint.