r
Nosalty Logó

Panna rétegezett tésztasalátája

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szikszai Anna
Panna rétegezett tésztasalátája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    2638 micro
Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8478.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    4223 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1411 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    5184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    10551 micro
Összesen 2881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    449 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük al dentére a tésztát forró, lobogó sós vízben, majd locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, és tegyük félre hűlni.
  2. Amíg a tészta hűl, vágjuk fel az alapanyagokat, majd szépen, a képen látható módon rétegezzük egymásra őket. Ezzel az eljárással frissen is tarthatjuk az összetevőket, ha nem akarjuk rögtön elfogyasztani. Ez utóbbi esetén érdemes a rukkolát csak a tálalás előtt a tetejére halmozni.
  3. Tálaláskor keverjük össze a rétegeket, locsoljuk meg olívaolajjal, és tekerjünk rá egy kis frissen őrölt borsot.
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7073
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

Nagy szerelmese vagyok a tésztaételeknek, mostanság sokat kísérletezek a salátás változatokkal is. Ez is egy ilyen próbálkozás eredménye, a tálalás pedig egy partyra készült.

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...