r
Nosalty Logó

Panna cotta Anett konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Anett
Panna cotta Anett konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

638
Kalória
6g
Fehérje
41.6g
Szénhidrátok
51.5g
Zsír
139.1g
Víz
185g
Koleszterin
-
Rost
41.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1914 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 638 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    417.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1914 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. A tejszínt egy lábasba öntjük, beletesszük a kétféle cukrot, majd alacsony lángon melegíteni kezdjük, miközben kavargatjuk.
  2. Amikor már gőzölög (ne lobogjon!) a tejszín, reszeljük bele a citromhéjat, majd jöhet egy csipet só.
  3. A zselatinlapokat hideg vízzel töltött kis tálban kicsit megmozgatjuk, hogy ellágyuljon, és így tesszük a gőzölgő tejszínbe, kevergetve feloldjuk azt.
  4. Rövid kevergetés után kikészítünk 3 db, 2 dl-es kis edénykét, igazságosan elosztjuk a folyadékot.
  5. Hűtőbe téve, folpack-kal letakarva dermedni hagyjuk, minimum 6-7 órán keresztül. Amikor tálaljuk, óvatosan vágjuk körbe egy késsel, szorosan az edényke falánál, majd borítsuk egy tálba. Bármilyen öntettel, lekvárral tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Egy YouTube videóban láttam angolul a receptjét "original Italian recipe" címmel. Mivel a videóban a hölgynek nagyon jól mutatott a panna cottája, és nem szerettem volna azzal kísérletezni, hogy tejjel keverem a tejszínt, így erre került a választásom. Megjegyzem: nem bántam meg! Már elsőnek sikerült, nagyon ízlett az édesszájú páromnak is :). A képen eperlekvárral tálaltam, de bármilyen szósz vagy lekvár finom vele, mivel nincs benne semmi ízesítés.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!