r
Nosalty Logó

Panko morzsában rántott karfiol és sárgarépa

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Panko morzsában rántott karfiol és sárgarépa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12575 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    591 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 1344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2985 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25149 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    1181 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 2689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    754 micro
  • β-karotin
    1803 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    85 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
  2. Bő vízben leöblítjük, majd egy nagyobb lábasban megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és lassú tűzön háromnegyed puhára főzzük. Nem főzzük meg teljesen, ne legyen pépes.
  3. Ha kihűlt, akkor megszórjuk kevés sóval, borssal és a szokásos módon bepanírozzuk lisztbe, tojásba, majd beleforgatjuk a pankó morzsába.
  4. Forró olajban kisütjük, papírtörlőre kiszedjük. A panko morzsa sokkal finomabb, mint a hagyományos kenyérmorzsa mert a kenyér bélzetéből készül.
  5. Ha mindennel elkészültünk, akkor a tányérra rakunk fel a rántott karfiolból, a rántott sárgarépából, köretnek két vastagabb dinnye szeletet adunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 209
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Panko morzsában rántott karfiol és sárgarépa
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...