r
Nosalty Logó

Panettone gluténmentesen és laktózmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Julcsi gluténmentes világa
Panettone gluténmentesen és laktózmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Előtészta

Tészta

Tetejére

Összesen 702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Előtészta

Tészta

Tetejére

Összesen 5618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Előtészta

Tészta

Tetejére

Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    286.9 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7949.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    6361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 5618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 360 kcal

Elkészítés

Előtészta

  1. Az instant élesztőt a langyos laktózmentes tejben elkeverjük, majd 10 percig pihentetjük.
  2. Ezután rászórjuk a kristálycukrot és a naturbit alfamixet, és lefóliázva a konyhapulton pihentetjük 1 órán keresztül.

Tészta

  1. Miután lejárt az 1 óra, folytatjuk a tésztával, amihez az összetevőket a laktózmentes vaj kivételével tálba mérjük, és az elő tésztával elkezdjük gyúrni.
  2. Mikor kezd a tészta összeállni, adjuk hozzá a mazsolákat és kandírozott narancshéjat.
  3. Legvégül a vajat is gyúrjuk bele, ezzel egy lágy tésztát kapunk, amit hagyjunk a keverőtálban, és egy éjszakára helyezzük lefóliázva hűtőbe.
  4. Reggel gyúrjuk át, mert egy masszív, kemény tésztát veszünk ki az edényből.
  5. Miután ez megtörtént, helyezzük a tésztagombócot 16 cm-es panettone formába, ami 13 cm magas.
  6. A tésztát újra fedjük le fóliával, majd hosszú ideig kelesszük (értem itt kb. 10 órán keresztül) a konyhapulton.
  7. Sokáig valóban nem fogunk kimagasló változást tapasztalni, majd egyszer csak észrevehetjük,hogy elkezd lazulni a tészta. A vaj olvadni kezd, ezért érdemes a forma alá helyezni valamit.

Tetejére

  1. Mikor kellőképpen megkelt, egy "bőrszerű" réteg fog képződni rajta, ezt egy olló vagy kés segítségével metsszük +-be a közepén.
  2. Kenjük le tojással, szórjuk meg szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben 160 fokon süssük 70-75 percig.
  3. Sütése a sütő teljesítményétől függ, nekem kellett az a 75 perc, mire tűpróbám jó lett.
  4. Ezt követően a tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd könnyedén eltudjuk távolítani a formát, amennyiben mégsem, akkor vágjuk körbe a tészta szélét a formában.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 2755
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 28.

Ajánló

Karácsonyi asztalra tökéletes sütemény, és nekünk, lisztérzékenyeknek sem kell nélkülöznünk a finomságokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Julcsi gluténmentes világa 1 recept

Ez a történet úgy indult,hogy az egyik bloggertársam megosztotta velünk, hogy lehet az egyik hipermarketben kapni gluténmentes panettonét, nos soha életemben nem ettem, és úgy a lélek se igazán vitt rá, hogy elkészítsem, hiszen nem nagyon kedvelem a tömörebb, aszalt gyümölcsös, számomra már túl édes süteményeket, de ez valahogyan megfogott. Napokig jártam a helyi áruházba, hátha végre hoztak, de nem. Na, félre is tettem magamban a gondolatot, hogy megkóstolom, ekkor a tv-ben egy sütőműsorban éppen ezt a süteményt készítették, itt totálisan végem volt, muszáj volt elkészítenem.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...