r
Nosalty Logó

Palóc tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Palóc tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Húshoz és töltelék

Páchoz

Forgatáshoz

Összesen 1317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Húshoz és töltelék

Páchoz

Forgatáshoz

Összesen 3950 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Húshoz és töltelék

Páchoz

Forgatáshoz

Összesen 202 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4692.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    3711 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    254.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14077.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1707 mg
  • Nátrium
    11132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 3950 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Húshoz és töltelék

Páchoz

Forgatáshoz

Elkészítés

Húshoz és töltelék

  1. A húst óvatosan vékony lappá kiverjük, sózzuk, majd egy tálba téve leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, belevágunk 2 gerezd fokhagymát, lefedjük, és egy éjszakára hidegre tesszük.
  2. A burgonyát és a fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, sót, borsot és szükség szerint kevés tejet.
  3. A sajtokat villával szétnyomkodjuk, és hozzákeverjük a tejfölt.
  4. A tejből kiemeljük a hús szeleteket, papírtörlőn leitatjuk a nedvességet, megkenjük a sajtos masszával, roláddá tekerjük, a végeket összetűzzük, megforgatjuk a lisztbe, majd a burgonyás masszába mártjuk.
  5. Meleg, de nem túl forró olajban megsütjük körös-körül az oldalait, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
  6. Ízlés szerint salátával és rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 514
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 45696
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palóc tekercs
Katharosz 499 recept

Ízletes, finom húsétel, akár ünnepi alkalomra is kiváló lehet.

Hozzávalók

Húshoz és töltelék

Páchoz

Forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...