r
Nosalty Logó

Pálinkás szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
én kicsi konyhám
Pálinkás szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Tészta összeállítása

Sütés

Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Tészta összeállítása

Sütés

Összesen 3147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Tészta összeállítása

Sütés

Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8417.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1525 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2721 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.4 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1634 micro
  • β-crypt
    276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 3147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Tészta összeállítása

Sütés

Elkészítés

Előkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, felezzük. Meglocsoljuk a szilvapálinkával, megszórjuk a porcukorral és a fahéjjal.
  2. A magas falú tepsit kikenjük 3 dkg vajjal és kiszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával. Ennél a süteménynél ne sütőpapírt használjunk. 3 dkg vaj puha legyen, 10 dkg vaj hideg, kemény. Tepsi mérete: 26 cm X 36 cm. Sütőt bemelegítjük 180 fokra.

Tészta összeállítása

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a csipetnyi sót. Keverőtálban, robotgép segítségével kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és végül a túróval. Ehhez adagoljuk kanalanként a lisztes keveréket és simára dolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a tésztába.
  2. A tészta felét a tepsibe tesszük, erre következik a szilva fele, rásimítjuk a tészta másik felét és erre pedig a szilva másik felét. Ezt a második szilvaadagot szép sorba helyezzük el, kicsit megdöntve (képen balra lent). Megszórjuk a maradék zsemlemorzsával és a 10 dkg hideg vajból kis darabkákat farigcsálunk a tetejére.

Sütés

  1. Hagyományos gázsütő esetén középső bordamagasságon, közepes lángon, 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor tegyünk rá sütőpapírt. Lehetetlen megvárni, hogy teljesen kihűljön, langyosan is szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x36x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1513
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pálinkás szilvás lepény
én kicsi konyhám 13 recept

Egy barátnőm anyukája csinált mindig finom szilvás lepényt, az a recept már elkallódott, de arra emlékeztem, hogy fél kiló túró kellett bele és nagyon kevés liszt. Szóval úgy 3-4 éve kísérleteztem ki ezt a tésztát, részben emlékezetből, részben saját gyakorlatomra hagyatkozva. Ha jól emlékszem ez a tészta 4. próbálkozásra sikerült. Meghagytam a "próbálkozós", spirálfüzetből kitépett lapot... hát vicces, hogy mennyi javítás van rajta. Ha lehetőség lenne itt több képet csatolni, akkor feltenném a beszkennelt változatát...biztos Ti is megmosolyognátok. Fogadjátok szeretettel a kozmetikázott változatot!

Hozzávalók

Előkészítés

Tészta összeállítása

Sütés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...