r
Nosalty Logó

Paleo avokádókrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paleo avokádókrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6166.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    5046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1827 micro
Összesen 1220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük (forralás előtt tegyünk a főzővízbe egy kis kanálnyi szódabikarbónát, nem fognak megrepedni a tojások, sokszor próbáltam már, működik!), az avokádót minél vékonyabban meghámozzuk, daraboljuk, és aprítógépbe tesszük.
  2. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és pár perc alatt egyneművé keverjük. A sóval ne spóroljatok, simán kell bele a 2 teáskanálnyi, ha nem több. :)
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5164
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az avokádót korábban vajkrémmel turbóztuk lágy masszává, ami ugye nem paleo, viszont az alábbi hozzávalókból legalább olyan ízletes és tartalmas lesz, mint prepaleós elődje. :) Házi kolbásszal és kenyérlepénnyel ettük, amit akár meg is piríthattok a sütőben pár perc alatt, légkeveréses módban, max. 150 Celsius – fokon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...