r
Nosalty Logó

Palacsintatorta Gerzsenyi Flórától

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Palacsintatorta Gerzsenyi Flórától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Palacsinta

Csokoládémáz

948
Kalória
23.4g
Fehérje
72.5g
Szénhidrátok
64.6g
Zsír
119.3g
Víz
180.3g
Koleszterin
7.5g
Rost
30.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta

Csokoládémáz

Összesen 948 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta

Csokoládémáz

Összesen 5686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta

Csokoládémáz

Összesen 240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 948 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    387.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4695.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    1061 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    715.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1687 micro
Összesen 5686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

Palacsinta

  1. A tojásokat a tejjel és a vízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk a hajdinalisztet, xilitet, olajat, és csomómentesre kikeverjük. 15-20 percig hűtőben pihentetjük a keveréket.
  2. Olajozott teflonserpenyőben kisütjük a palacsintákat, kb. 20-25 darabot kell kapjunk, így jó magas lesz a tortánk.
  3. A darált diót a xilitporral összekeverjük. A baracklekvárt édesíthetjük pluszban, ha esetleg savanykás.
  4. A kisült palacsintákkal elkezdjük rétegezni a tortát: palacsinta, lekvár, dió, palacsinta, és így tovább, amíg el nem fogynak az összetevők. A legtetejére üres palacsinta kerüljön.
  5. Amíg elkészítjük a mázat, hűtőben pihentetjük.

Csokoládémáz

  1. A csokoládét apró darabokra vágjuk, és nyakon öntjük a forró tejszínnel, adunk hozzá kis darab vajat, hagyjuk állni egy kicsit, majd simára keverjük.
  2. Alaposan körbekenjük a tortánkat a csokival, ne sajnáljuk, ez a legjobb része. Megszórjuk kevés darált dióval, akár egész diószemekkel is díszíthetjük. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Ki ne szeretné a palacsintát? Na ugye, pláne ha dióval-lekvárral rétegezzük, és még csokimázzal is nyakon öntjük! Ha pedig mindennek tetejébe teljesen glutén-, cukor- és laktózmentes is, még bűntudatunk sem lesz miután megettünk belőle egy szép szeletet. Vagy kettőt. Sokan nem kezdenek bele palacsintasütésbe, mert túl macerásnak tartják, szerintünk azonban abszolút megéri, hiszen a végeredmény garantált sikert arat kicsik és nagyok körében egyaránt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!