r
Nosalty Logó

Palacsintatorta Candide konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Candide
Palacsintatorta Candide konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összesen 629 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összesen 2516 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 629 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 2516 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab

Elkészítés

Tészta

  1. 1-2 dl tejet és a 3 kanál cukrot felmelegítjük, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy nagy edénybe átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a két tojást, és a szépen felfuttatott élesztőt.
  3. Robotgéppel elkezdjük keverni, közben kis adagokban adagoljuk hozzá a még megmaradt tejet. Addig kell keverni, míg a palacsintatészta szép sima nem lesz. (Miután ez megvan, fogjunk egy merőkanalat, és nézzük meg a tészta sűrűségét. Kicsit sűrűbbnek kell lennie, mint a hagyományos palacsintatésztának. Ha úgy érzékeljük, hogy túl sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejet, és keverjük össze.)
  4. Lefedjük a tálat, és meleg helyen kelesztjük 45 percen keresztül!
  5. A 45 perc leteltével felhevítjük a palacsintasütőt, néhány csepp olajat öntünk az edény felületére, majd sorjában kisütjük a palacsintákat.

Töltelék

  1. Kisütés után, mikor már kicsit meghűlt a palacsintánk, egy kerek hőálló lapra/edényre tesszük az első lapunkat, majd tetszőleges lekvárral megkenjük.
  2. Ezt követően rátesszük a második palacsintalapot, amit kakaóval megszórunk. S így tovább haladunk egészen addig, míg az összes lap el nem fogy.
  3. Amikor az utolsó laphoz érünk, a tetejét nem kenjük meg, hiszen arra fog kerülni a torta dísze: a hab.

Hab

  1. A habhoz szükségünk lesz egy tálra, két tojásfehérjére és két evőkanál cukorra.
  2. A tálba beleöntjük a tojásfehérjét, elkezdjük verni a robotgéppel, közben hozzáadjuk a két kanál cukrot.
  3. Mikor a hab elkészült, megkenjük vele a palacsintatornyunk tetejét, és 180 fokon (alul-felül) addig sütjük, amíg a hab aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 600 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1488
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 12.

Ajánló

Sárgabarack lekvárral a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Candide 7 recept

Édesanyámtól tanultam ezt a receptet. Kicsit macerás ugyan, de nagyon finom! A család minden tagja nagyon szereti.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...