r
Nosalty Logó

Palacsintába töltött chilis bab

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Palacsintába töltött chilis bab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Chilis bab

Palacsinta

Összesen 975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Chilis bab

Palacsinta

Összesen 3900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Chilis bab

Palacsinta

Összesen 162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    9000 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 975 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8130.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    864 mg
  • Foszfor
    3387 mg
  • Nátrium
    2798 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    1286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1675 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1257 micro
  • β-crypt
    407 micro
  • Likopin
    36001 micro
  • Lut-zea
    2655 micro
Összesen 3900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1494 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Chilis bab

Palacsinta

Elkészítés

Chilis bab

  1. A hagymákat felaprítva kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst (ami lehet bolti vagy otthoni, én egy rész comb, egy rész lapockát szoktam összedarálni). Gyakran kevergetve megpirítjuk a darált húst, akkor jó, ha már pergős.
  2. Hozzáadjuk a paradicsomszószt (1 konzerv), a vörösbabot (1 konzerv) levével együtt és a kukoricát (1 konzerv), ebből csak 2 evőkanál levet teszünk hozzá. Beletörjük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórunk bele ízlés szerint chiliport (vagy rendes chilit is apríthatunk bele, ha van otthon).
  3. Folyamatosan kevergetjük, amíg szépen össze nem áll, ha nagyon elfövi a levét, ketchuppal pótoljuk, ebből én alapból jó 4 evőkanállal adok hozzá.
  4. A végén, ha kicsit túl savanykás, akkor vagy a kukorica levével vagy 1-2 teáskanál cukorral inkább az édesebb ízvilág felé lehet beállítani, persze ez ízlés kérdése.

Palacsinta

  1. A palacsintát úgy készítjük el, mint normál esetben. A hozzávalókat összetesszük, hagyjuk 20 percet pihenni a tésztát, majd kisütünk 15-20 palacsintát.
  2. Amikor már semmi sem túl forró, egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. Egy palacsintát egy tányérra teszünk, szedünk bele jó 2 evőkanál chilis babot, majd összecsomagoljuk. Én a közepére halmozom a chilis babot, ráhajtom a palacsinta felső részét, erre az alsót, a két végét ezekre hajtom rá, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk őket (fontos, hogy az összehajtott része lefelé nézzen, mert szétnyílhat!).
  3. Tetejét ketchuppal díszítjük, és közepes hőfokon (150-170) 20 percig összesütjük. Tálaláskor ízlés szerint, lehet tejföllel, még ketchuppal vagy bármilyen szósszal enni, de akár magában is teljes.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2558
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a mexikói kajákat, köztük a híres burrito-t is. Ennek kópiájára találtam ki a következő receptet, ami végül egy teljesen új ízvilágot teremtett.

Hozzávalók

Chilis bab

Palacsinta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...