Palacsiga
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
A palacsintához
-
50g finomliszt182 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g tej21 kcal
-
63g ásványvíz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
A töltéshez
-
34g csokiszósz93 kcal
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
-
5g rum12 kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
A palacsintához
-
200g finomliszt728 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g tej84 kcal
-
250g ásványvíz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A töltéshez
-
134g csokiszósz374 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
-
20g rum46 kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
A palacsintához
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
10.7g tojás13 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
24.4g ásványvíz0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
A töltéshez
-
13.1g csokiszósz36 kcal
-
9.7g lekvár/ dzsem27 kcal
-
1.9g rum5 kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 108.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3049 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 756 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 356.8 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 433.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 527 micro
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A palacsintához
- Palacsintát készítünk. Ha van bevált recept, azon felesleges változtatni, ha nincs (mondjuk, mert még kezdők vagyunk a palacsinta-fronton, vagy csak még nem találtuk meg az igazit), akkor íme:
- A fenti hozzávalókat (az olaj kivételével) keverjük csomómentesre (A két tojást vegyük alapnak, és a hozzávalókat vegyesen, apránként keverjük hozzá. Ha eleinte kicsit csomós marad, ne ijedjünk meg, a palcsintatészta sajátossága, hogy a kisebb csomók a plusz folyadéktól elmúlnak.)
- A fáradalmak kipihenésére tartsunk egy kis szünetet - úgy fél óra elég, de palacsintának túl sok pihi nálam még nem ártott meg soha - , a tésztát adddig tartsuk szobahőmérsékleten, érdemes letakarni.
- Jöhet a sütés: öntsünk egy kis olajat a sperpenyő aljára, és merjük ki merőkanállal az első palacsintát a forró edénybe; mivel ez híg tészta (a sütőpor azért kell, hogy ennek ellenére ne legyen nagyon vékony), szinte pillanatok alatt átsül, alig egy perc múlva már fordíthatjuk is, aztán jöhet a következő. Nekem 28 cm-es serpenyőben 9 db palacsinta lett ebből.
- Az elkészült palacsintákra kenjünk csokoládékrémet - azért nem írtam menniységet, mert ez a csokikrém minőségétől is függ, no meg ízlés dolga, de inkább vékonyan kenjük meg őket, mint vastagon -, majd erre jöhet a kedvenc lekvárunk (a nem híg lekvárt törjük össze, ez sem kell túl vastagon), végül tekerjük fel őket.
- A feltekert, csokis-lekváros palacsintákat daraboljuk fel 2-5 cm vastag csigákra.
- A palacsigákat (állítva) rakjuk egy tűzálló tálba, ha egy sor betelt, jöhet a következő. Nem baj, ha többréteg lesz egymáson.
- Ha minden palacsigánk efogyott, a csigahalmot meglocsojuk három-négy kupak rummal vagy ennek megfelelő rumaromával.
- A tálat tegyük előmelegített sütőbe, és összepirítjuk.
- Ha elkészült, a teteje és az oldala ropogni fog. Még melegen (langyosan) tálaljuk, jó étvágyat hozzá.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19457
- Feltöltés dátuma: 2011. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A család 50%-ban oszlik meg palacsinta-fronton: ketten nagyon szeretjük, ketten nem igazán. Az "ellenzők" egyike csak a kakaós palacsintát eszi meg, azt is nagyon ritkán. Mikor először elkészítettem ezt a nyalánkságot, az volt a célom, hogy úgy dobjam fel a pala-receptet, hogy az mindenkinek bejövős legyen. Nem tudom, mi a titka, de ez nagy siker lett, 100%-os nyereség, előfordult már olyan, hogy éppen az ellenzők egyike kérte, hogy süssek megint. Elkészíteni is egyszerű, így azoknak, akik nem vetik meg teljesen az édességeket, tuti siker. Egyre azonban érdemes felkészülni: aki ilyennel próbálkozik, 'könyékig csokis lesz' (bár idővel ezt is legyőzheti az ember). Nem érdemes azonban sokat csinálni, mert csak frissen az igazi, és tömörsége miatt nem tud belőle sokat enni az ember. Hajrá, és jó étvágyat hozzá!