r
Nosalty Logó

Pakisztáni sárgaborsó dahl

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mango
Pakisztáni sárgaborsó dahl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1970 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1970 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a kurkumát, garam masalát, cayenne borsot, fekete borsot, és kis lángon felforraljuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben felhevítjük a gheet vagy olajat, és amikor mar elég forró, beledobjuk a római köményt és a szegfűszeget, kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát is. Ügyeljünk rá, hogy bőven legyen zsiradék alatta. Kevergetve pirítjuk, amíg a hagyma puha nem lesz.
  4. A hagymát a zsiradékkal együtt hozzáadjuk a sárgaborsóhoz, elkeverjük, majd kóstolás után adhatunk még hozzá ízlés szerint sót és borsot, majd fedő alatt, időnként megkeverve puhára főzzük.
  5. A rizst megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 22254
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dahl vagy dal egy igen népszerű pakisztáni étel, amit legtöbbször rizzsel tálalnak, de ehetünk hozzá naant vagy chapatit is.  Én nem szoktam beáztatni a sárgaborsót, nekem így is hamar elkészül. Óvatosan kell kevergetni, mert a szemek hamar szétesnek. Fontos, hogy bő zsiradékban pirítsuk meg a hagymát, egyébként a végeredmény kihűlés után nagyon sűrű lesz. Párolt rizzsel igen laktató ebed vagy vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...