r
Nosalty Logó

Pak-choi lencsesaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pak-choi lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4884 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7838 micro
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2686.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    995.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1832 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    601 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2169 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4954 micro
  • β-karotin
    19535 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    31352 micro
Összesen 1578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2090 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét 4 dl hideg vízben feltesszük főni, közepes lángon, fedő alatt. Miután elkezd forrni, vegyük alacsonyabbra a lángot. 25 perc alatt kész.
  2. Közben a radicchiot 4 korongra vágjuk függőlegesen, és meglocsoljuk olívaolajjal. Közepes hőfokú grill alatt 3-5 percig sütjük oldalanként. (Ha nincs grillünk, serpenyőben is süthetjük.) A szár részét kivágjuk, és eldobjuk. A leveleket falatnyi darabokra vágjuk. Félretesszük.
  3. A salottahagymát apróra daraboljuk, és a megfőtt, de még meleg lencsébe keverjük. Így a salottahagyma megpuhul, kicsit megfő.
  4. A paprikát felkockázzuk, a lencsébe keverjük.
  5. A sárgarépákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi zöldséghez adjuk.
  6. A pak-choi leveleit letördeljük, falatnyi darabokra vágjuk. A lencséhez keverjük a radicchio darabokkal együtt.
  7. Meglocsoljuk az almaecettel, rászórjuk a bazsalikomot, petrezselymet és koriandert, összekeverjük.
  8. Melegen vagy hidegen tálaljuk 4 személyre. Hűtőben lefedve vagy főzőedényben pár napig eláll.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8978
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 21.

Ajánló

Magában, pirítóssal, lapkenyérrel is finom.

Receptkategóriák

Rostdús saláta, laktató, melegen vagy hidegen is fogyasztható. Tökéletes dupla adagban elkészíteni, és másnap csak a hűtőből elővenni és lakmározni.

Címlapról ajánljuk