Pain perdu, azaz az "elveszett kenyér"
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1272.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 560 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 88.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2544.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 1119 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.6 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 116.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojást felverjük a cukorral, a vaníliáscukorral, a tejjel, és fahéjjal ízesítjük (tetszés szerinti mennyiséggel).
- Két szelet toastkenyeret megmártunk a tojásos masszában.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, belehelyezzük az egyik szelet kenyeret, majd ráhelyezünk 8 kocka csokit, és befedjük a másik szelettel. Ha az egyik oldala megsült egy spatula segítségével megfordítjuk, és a másik felét is szép aranybarnára sütjük.
- Ugyanígy járunk el a másik két szelet kenyérrel is.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 710
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 82333
- Feltöltés dátuma: 2009. június 06.
Ajánló
Optimális esetben csoki helyett használhatunk nutellát, esetleg kevés aszaltgyümölccsel, friss almakockákkal, darabos gyümölcslekvárral is "tölthetjük" a pain perdu-ket. Az igazi ínyencek mézet, juharszirupot is csorgathatnak a tetejére. Én bagettból szoktam készíteni. A bagettet felvágom ujjnyi karikákra, az egyszerűség kedvéért (bár inkább - szégyenszemre - a lustaság miatt), nem ragasztom össze a szeleteket, csak belemártogatom a tojásos masszába, majd a forró vajba, és a tetejüket kenem, szóróm mindenféle finomsággal. Nagyon mulatságosak a kis kenyérkörök a tányérokon, mert általában sokféle dolgot használok, és a reggelizőasztal kész szín-és ízkavalkád :-). Mint ahogyan a képen is látszik, most a "hagyományt" követtem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ez egy tipikus francia reggeli. Régen a szegények eledele volt, hiszen olcsó alapanyagokból készült, ám mégis egyfajta finomságot kölcsönzött az egyszerű kenyérnek. Persze a francia szakácsok is "lecsaptak" erre az eledelre, mindenféle ízharmoniát kombinálva. Így lett szinte az összes francia étterem étlapján felfedezhető különleges desszert a szegények süteményéből. Normandiában, Bretagne vidékén almalekvárral készítik, sőt még almaborral (le cidre) is meglocsolják a kész kenyérsütiket. Egyébként nagyon találónak tartom a bundáskenyér francia elnevezését, hiszen tényleg olyan kenyeret használunk általában bundás kenyérnek, amit másra nem nagyon, hiszen régebbi és száraz, azaz "elveszett", "elvesztett".