r
Nosalty Logó

Paella ahogy PeZsuRi készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paella ahogy PeZsuRi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4438.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    2614 micro
  • β-crypt
    219 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3389 micro
Összesen 1245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségleveskockát egy nagyobb tálba tesszük, és a sáfrányt egy kisebb tálba. Felforraljuk a vizet, abból 2 evőkanállal a sáfrányra teszünk, a többit a leveskockára, majd nekiállunk a zöldségeknek.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk, félretesszük. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, külön-külön félretesszük. A paprikát kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A csirkemell filét megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Teflonserpenyőben valamennyi olívaolajat felhevítünk, a csirkemellet aranybarnára pirítjuk. Amint kész, kivesszük a húst egy tányérra, és alufóliával letakarjuk.
  5. A maradék olívaolajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, utána hozzáadjuk a fokhagymát, majd a kápia paprikát és a rizst. Egy kicsit pirítjuk, aztán felöntjük a sáfrányos vízzel és a zöldségleves vízzel. Sózunk, borsozunk.
  6. Felforraljuk az egészet, majd ha zubog, akkor mérsékeljük a hőt. Kb. 20 perc alatt készen is van, felszívja nagyjából a vizet a rizs. Ha tocsog még az egyveleg, az a jó.
  7. A paella alaphoz hozzákeverjük a zöldborsót, a paradicsomot, majd 5 perc múlva a tenger gyümölcseit (kagyló, garnélarák, kalmár) és a kész húst. Összekeverjük, ha kell ízesítünk még. 3-4 percig rotyogtatjuk még a paellat.
  8. Ha kész, akkor a felaprított petrezselymet rászórjuk a paellara, és összekeverjük. Tálaláshoz citromot adunk, hogy megcsorgathassuk vele a kész paellat.
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11483
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl Judit receptje alapján, egy kicsit módosítva... köszönöm neki :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...