Paella ahogy PeZsuRi készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1g leveskocka4 kcal
-
0g sáfrány1 kcal
-
125g víz0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
13g kápia paprika3 kcal
-
68g csirkemellfilé81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g olívaolaj22 kcal
-
31g basmati rizs112 kcal
-
20g zöldborsó16 kcal
-
54 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
43g citrom7 kcal
Összesen
313
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
5g leveskocka17 kcal
-
1g sáfrány3 kcal
-
500g víz0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g kápia paprika11 kcal
-
270g csirkemellfilé324 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
125g basmati rizs448 kcal
-
80g zöldborsó65 kcal
-
215 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
170g citrom26 kcal
Összesen
1245
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
0.1g sáfrány0 kcal
-
30.6g víz0 kcal
-
6.1g paradicsom1 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.1g kápia paprika1 kcal
-
16.5g csirkemellfilé20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
7.6g basmati rizs27 kcal
-
4.9g zöldborsó4 kcal
-
15.3g tenger gyümölcsei mix13 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
-
10.4g citrom2 kcal
Összesen
75
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 312.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 654 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
313
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 113.8 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4438.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1357 mg
-
Nátrium 2439 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1250.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 405 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 2614 micro
-
β-crypt 219 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3389 micro
Összesen
1245
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 157 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
5 dl víz
-
100 g paradicsom
-
50 g vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
270 g csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
10 g olívaolaj
-
80 g zöldborsó
-
25 dkg tenger gyümölcsei mix
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 db citrom
Elkészítés
- A zöldségleveskockát egy nagyobb tálba tesszük, és a sáfrányt egy kisebb tálba. Felforraljuk a vizet, abból 2 evőkanállal a sáfrányra teszünk, a többit a leveskockára, majd nekiállunk a zöldségeknek.
- A paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk, félretesszük. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, külön-külön félretesszük. A paprikát kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk.
- A csirkemell filét megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
- Teflonserpenyőben valamennyi olívaolajat felhevítünk, a csirkemellet aranybarnára pirítjuk. Amint kész, kivesszük a húst egy tányérra, és alufóliával letakarjuk.
- A maradék olívaolajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, utána hozzáadjuk a fokhagymát, majd a kápia paprikát és a rizst. Egy kicsit pirítjuk, aztán felöntjük a sáfrányos vízzel és a zöldségleves vízzel. Sózunk, borsozunk.
- Felforraljuk az egészet, majd ha zubog, akkor mérsékeljük a hőt. Kb. 20 perc alatt készen is van, felszívja nagyjából a vizet a rizs. Ha tocsog még az egyveleg, az a jó.
- A paella alaphoz hozzákeverjük a zöldborsót, a paradicsomot, majd 5 perc múlva a tenger gyümölcseit (kagyló, garnélarák, kalmár) és a kész húst. Összekeverjük, ha kell ízesítünk még. 3-4 percig rotyogtatjuk még a paellat.
- Ha kész, akkor a felaprított petrezselymet rászórjuk a paellara, és összekeverjük. Tálaláshoz citromot adunk, hogy megcsorgathassuk vele a kész paellat.
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11517
- Feltöltés dátuma: 2014. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Stahl Judit receptje alapján, egy kicsit módosítva... köszönöm neki :-)