r
Nosalty Logó

Padlizsánschnitzel paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Padlizsánschnitzel paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 1777 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3091.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1278.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2352 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 1777 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    574 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. Két közepes padlizsánt megmosunk, megszurkálunk, majd héjastul sütőpapíros tepsire tesszük és 230 fokon, 30-35 perc alatt teljesen puhára sütjük őket. Még melegen egy tálba tesszük őket, amit lefedünk egy tányérral vagy fóliával. Itt hagyjuk kihűlni a padlizsánokat.
  2. Meghámozzuk a padlizsánokat, majd egy kanállal enyhén laposra nyomkodjuk őket. Vigyázzunk, hogy ne essenek szét!
  3. Az olajat felhevítjük. A padlizsánt sózzuk, borsozzuk mindkét oldalon. A száránál fogva megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a pankóban. A forró olajba engedjük és mindkét oldalán 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
  4. A panírozott padlizsánokat azon melegében, paradicsomszósszal és bazsalikommal tálaljuk.

A paradicsomszószhoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, felezzük, a zöld csutkájukat kivágjuk, majd daraboljuk a feleket. Egy serpenyőben vagy fazékban felmelegítjük az olajat, majd beledobjuk a fokhagymagerezdeket és bazsalikomot. 3-4 percig alacsony lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon teljesen szétfőzzük a paradicsomot. Ekkor kihalásszuk a bazsalikomot és fokhagymát, majd tovább rotyogtatjuk alacsony lángon a szószt, míg a nekünk tetsző sűrűséget el nem éri. Ha szeretnénk, leturmixolhatjuk, de rusztikusra is hagyhatjuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 211
  • Össznézettség: 1219
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánschnitzel paradicsomszósszal
Lakos Benedek 334 recept

Roppanós bundában érkezik a belül krémesre sült padlizsán, ami impozáns méretével egy tányérról lelógós schnitzel hangulatát kelti. Mondjuk ízeiben inkább olaszos, mint német, ugyanis egy kisebb ócceánnyi paradicsomszószt öntünk alá, így áll össze ez a fúziós előétel.

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek