Padlizsánschnitzel paradicsomszósszal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
A padlizsánhoz
-
400g padlizsán95 kcal
-
75g panko296 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g napraforgó olaj0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
250g paradicsom45 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
888
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
A padlizsánhoz
-
800g padlizsán190 kcal
-
150g panko593 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g napraforgó olaj0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
500g paradicsom90 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1777
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
A padlizsánhoz
-
35.7g padlizsán8 kcal
-
6.7g panko26 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
6.7g finomliszt24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22.3g napraforgó olaj0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
22.3g paradicsom4 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
77
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1545.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 639.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 1176 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 702 micro
Összesen
888
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 45 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3091.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 480 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 912 mg
-
Nátrium 1280 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.1 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1278.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 487 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 2352 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 1403 micro
Összesen
1777
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 574 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
A padlizsánhoz
-
2 db padlizsán
-
15 dkg panko
-
2 db tojás
-
150 g finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
500 ml napraforgó olaj
A paradicsomszószhoz
-
500 g paradicsom
-
3 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánhoz
- Két közepes padlizsánt megmosunk, megszurkálunk, majd héjastul sütőpapíros tepsire tesszük és 230 fokon, 30-35 perc alatt teljesen puhára sütjük őket. Még melegen egy tálba tesszük őket, amit lefedünk egy tányérral vagy fóliával. Itt hagyjuk kihűlni a padlizsánokat.
- Meghámozzuk a padlizsánokat, majd egy kanállal enyhén laposra nyomkodjuk őket. Vigyázzunk, hogy ne essenek szét!
- Az olajat felhevítjük. A padlizsánt sózzuk, borsozzuk mindkét oldalon. A száránál fogva megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a pankóban. A forró olajba engedjük és mindkét oldalán 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
- A panírozott padlizsánokat azon melegében, paradicsomszósszal és bazsalikommal tálaljuk.
A paradicsomszószhoz
- A paradicsomokat megmossuk, felezzük, a zöld csutkájukat kivágjuk, majd daraboljuk a feleket. Egy serpenyőben vagy fazékban felmelegítjük az olajat, majd beledobjuk a fokhagymagerezdeket és bazsalikomot. 3-4 percig alacsony lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
- Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon teljesen szétfőzzük a paradicsomot. Ekkor kihalásszuk a bazsalikomot és fokhagymát, majd tovább rotyogtatjuk alacsony lángon a szószt, míg a nekünk tetsző sűrűséget el nem éri. Ha szeretnénk, leturmixolhatjuk, de rusztikusra is hagyhatjuk.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 1452
- Feltöltés dátuma: 2024. július 22.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
392 recept
Roppanós bundában érkezik a belül krémesre sült padlizsán, ami impozáns méretével egy tányérról lelógós schnitzel hangulatát kelti. Mondjuk ízeiben inkább olaszos, mint német, ugyanis egy kisebb ócceánnyi paradicsomszószt öntünk alá, így áll össze ez a fúziós előétel.