r
Nosalty Logó

Padlizsánsaláta paprikával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Padlizsánsaláta paprikával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 196 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3220 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 784 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk, héjastól kb. 2x2 cm-es kockákra szeljük. Besózzuk, és meghintjük ízlés szerint bazsalikommal, oregánóval kakukkfűvel, borssal. Kb. fél órát hagyjuk, hogy a só és az ízek átjárják.
  2. A pihentetés után a kiizzadt levet leöntjük róla, majd kevés olívával megkent tepsibe elterítjük, az olívával kicsit összeforgatjuk.
  3. A megmosott kaliforniai paprikát a tepsi végében egyben hagyva vagy félbevágva elhelyezzük.
  4. Fóliával lefedjük, és készre sütjük.
  5. Ha elkészült, akkor a paprikát 10 percre nylonzacskóba rakjuk, mert így le lehet húzni a vékony héját.
  6. Közben a 2 dl tejfölbe belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, borsot őrlünk rá, és hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a többi fűszerrel még utánízesíthetjük.
  7. Belekeverjük a padlizsánkockákat és a lehéjazott, ugyancsak kockára vágott kaliforniai paprikát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4354
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánsaláta paprikával
Tomatotree 262 recept

Imádom a padlizsánt!!! Hátha más is! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...