Padlizsánpástétom
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
63g padlizsán15 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
53 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
232
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g padlizsán59 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
928
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
24.9g padlizsán6 kcal
-
17.9g vöröshagyma7 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
10g zöldpaprika2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
16.4g tojás21 kcal
-
5g sajt18 kcal
-
19.9g paradicsom4 kcal
-
1.2g búzadara4 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
Összesen
94
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 193.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
232
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 632 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1865.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 773 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 587 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 483 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1140 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1349 micro
Összesen
928
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 513 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg padlizsán
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
3 db tojás
-
5 dkg sajt
-
2 db paradicsom
-
1 evőkanál búzadara
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, megszórjuk sóval, és egy műanyag szűrőbe tesszük.
- 10 perc múlva hideg vízzel leöblítjük, az apróra vágott hagymával és paprikával az olajon kissé megpároljuk (10 perc). Hozzáadjuk a sót, borsot, búzadarát és a vágott petrezselymet, ha langyosra hűlt, elkavarjuk a felvert tojással.
- Vajjal kikent hőálló edénybe tesszük, előmelegített sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje kissé megkeményedik. Ekkor rárakjuk a karikára vágott paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre.
- Akkor van kész, ha megmozgatjuk, és a közepe nem locsog.
- Tálalhatjuk melegen, vagy hidegen zöldsalátával és friss házi kenyérrel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5011
- Feltöltés dátuma: 2012. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Télen készíthetjük mélyhűtött padlizsánból. Ilyenkor csak hozzákeverjük a hagymás masszához, a továbbiakban ugyanúgy járunk el. Ha van plusz tojásfehérjénk, nyugodtan hozzáadhatjuk a többi tojással, mert nem rontja el. A receptet egy helyi üzlet reklámlapjában találtam.