r
Nosalty Logó

Padlizsánpástétom

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Padlizsánpástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    773 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1349 micro
Összesen 928 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    513 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, megszórjuk sóval, és egy műanyag szűrőbe tesszük.
  2. 10 perc múlva hideg vízzel leöblítjük, az apróra vágott hagymával és paprikával az olajon kissé megpároljuk (10 perc). Hozzáadjuk a sót, borsot, búzadarát és a vágott petrezselymet, ha langyosra hűlt, elkavarjuk a felvert tojással.
  3. Vajjal kikent hőálló edénybe tesszük, előmelegített sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje kissé megkeményedik. Ekkor rárakjuk a karikára vágott paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre.
  4. Akkor van kész, ha megmozgatjuk, és a közepe nem locsog.
  5. Tálalhatjuk melegen, vagy hidegen zöldsalátával és friss házi kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5018
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánpástétom
Csiki Piroska 230 recept

Télen készíthetjük mélyhűtött padlizsánból. Ilyenkor csak hozzákeverjük a hagymás masszához, a továbbiakban ugyanúgy járunk el. Ha van plusz tojásfehérjénk, nyugodtan hozzáadhatjuk a többi tojással, mert nem rontja el. A receptet egy helyi üzlet reklámlapjában találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...