Padlizsános farfalle
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g farfalle464 kcal
-
125g padlizsán30 kcal
-
25 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
724
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g farfalle1855 kcal
-
500g padlizsán119 kcal
-
98 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
Összesen
2896
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
28g farfalle104 kcal
-
28g padlizsán7 kcal
-
6 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2.7g olívaolaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.5g parmezán sajt18 kcal
Összesen
164
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1194.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 253.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1562 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
724
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 104.8 g
Zsír
-
Összesen 77.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4779.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 339 mg
-
Kálcium 1184 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 432 mg
-
Foszfor 1780 mg
-
Nátrium 1004 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1013.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 763 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 508 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1500 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 6247 micro
-
β-crypt 1848 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 462 micro
Összesen
2896
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 104 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
500 g farfalle
-
500 g padlizsán
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
10 levél bazsalikom
-
6 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
80 g parmezán sajt
Elkészítés
- A főzővizet feltesszük forralni, megsózzuk. Kikenünk egy nagy tepsit olajjal, a paprikákat kettévágjuk, kivesszük a csumáját. A padlizsánt megpucoljuk, szintén kettévágjuk. Alul-felül jól megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk. 180 fokos sütőbe tesszük, és 25-30 percig sütjük.
- Megpucoljuk a hagymát, kettévágjuk és felszeleteljük, serpenyőben olajon megpirítjuk. Ha látjuk, hogy nagyon sül, öntsünk alá egy kicsi vizet. A fokhagymát szétnyomjuk, és amikor a hagyma már majdnem kész, hozzáadjuk. Innen 2-3 perc, és levesszük a tűzről.
- Amikor készen vannak a zöldségek, nagyobb kockákra vágjuk, a paprikáról le lehet húzni a héját. A zöldségeket a hagymához adjuk, pár percig összesütjük. Nagyon óvatosan keverjük, mert megtörik. Sózzuk, borsozzuk.
- A bazsalikomot összevágjuk, egymásra tesszük a bazsalikom levélkéket és felcsavarjuk, mintha szivart tekernénk, vékony szálakra vágjuk, ha így szeleteljük, szép egyformák lesznek. A tésztát kirakjuk tányérokra, öntünk rájuk egy kis olívát, rápakoljuk a zöldséget, erre a reszelt parmezánt, és utoljára a friss bazsalikomot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4737
- Feltöltés dátuma: 2014. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Amikor nagyon sok maradék zöldség felgyűlik a hűtőben, és meg kell őket menteni, általában mind tészta feltétként végzik. :) Ez a variáció annyira jól sikerült egy zöldségmentő akció során, hogy utána többször is elkészítettem. Másmilyen rövid tészta is megfelel hozzá.