r
Nosalty Logó

Padlizsános, cukkinis tortino

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Padlizsános, cukkinis tortino
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1994 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1743 micro
Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5340.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1258.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10461 micro
Összesen 1994 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (légkeveréses üzemmód). Egy nagyméretű serpenyőben 3 evőkanál olívaolajat felhevítünk, miközben a padlizsánt nyolc részre, majd szeletekre vágjuk. Folytonos keverés mellett a serpenyőbe tett hagymát puhára, s aranybarnára pároljuk, majd félretesszük egy közepes méretű edénybe.
  2. Ezután a padlizsánszeletek következnek, kb. 7-8 percig pirítjuk őket, majd hozzáadjuk az előzetesen felvágott cukkíniket is (negyedeljük, s szeleteljük). Addig kevergetjük a zöldségeket a serpenyőben, míg a cukkíni kissé megpuhul. A hagymák tetejére öntjük a serpenyő tartalmát, majd sóval, borssal ízesítjük.
  3. Egy nagyobb tálban a tojásokat felverjük, majd belekeverjük a balzsamecetet, a tejszínt, a tejfölt és a sajtot. (Ebbe az egyvelegbe sót szándékosan nem teszünk, megelőzve, hogy a nagy mennyiségű parmezán sajt miatt sós legyen a végeredmény.) Itt megjegyzem, hogy legközelebb szerecsendió is kerül bele biztosan, a komplexebb ízhatás kedvéért.
  4. Sűrű masszát kapunk, melybe beleöntjük a kihűlt zöldségeket, és olivaolajjal kikent edényben, alufóliával betakarva mehet is a sütőbe kb. 30 percre. Megszabadítjuk a fóliától, szórunk még a tetejére sajtot, és újabb 20 perc következik. Ezután pedig a grillre váltunk, a legmelegebb fokozatra melegítve, visszadugjuk a már majdnem kész tortinot, és 10 perc alatt megpirul a teteje. 10 percig állni hagyjuk, és neki is láthatunk a vacsorának. (Vékonyra szelt rozskenyérrel fogyasztjuk.)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25286
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Péntek este főzni klassz: nem kapkodós, hanem ráérős, nem nyomaszt a másnap, hanem örömteli várakozással tölt el, nem kell aggódni a vacsihoz jólesően elfogyasztott bor mennyisége miatt, hanem picit többet megengedhetünk magunknak. A péntek esti főzőcske célpontjai, a padlizsán és a cukkínik, tortino formájában kerültek az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...