Padlizsánlegyező
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
50g pármai sonka108 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
Összesen
814
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
300g mozzarella897 kcal
-
100g pármai sonka215 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
1627
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
46.5g padlizsán11 kcal
-
23.2g paradicsom4 kcal
-
17.4g mozzarella52 kcal
-
5.8g pármai sonka12 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g citromlé1 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
Összesen
94
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 51.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124965 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 854 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 693 mg
-
Nátrium 123261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 656.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 451 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 409 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 2174 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1638 micro
Összesen
814
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.6 g
Zsír
-
Összesen 103.1 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249930.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 1708 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1386 mg
-
Nátrium 246521 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1312.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 902 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 818 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 522 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 4349 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 3276 micro
Összesen
1627
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14522.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 14324 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 598 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
4 közepes db paradicsom
-
30 dkg mozzarella
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csipet négyszínű bors
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A padlizsánokat hosszanti irányban kb. fél centis szeletekre vágjuk, de úgy, hogy a szára felőli résznél egyben maradjon, ez lesz a legyező szára. A szeleteket jól megsózzuk, és egy szűrőbe tesszük, hogy egy fél óra alatt a nedvesség kicsepegjen belőle.
- Ezalatt előkészítjük a további hozzávalókat: a paradicsomot és a mozzarellát felszeljük, a petrezselymet és a fokhagymát apróra vágjuk.
- A felesleges nedvességet papírtörlővel leitatjuk, majd rétegesen megtöltjük a padlizsánszeleteket: sonka-paradicsom-mozzarella sorrendben.
- Kiolajozott tepsibe fektetjük (óvatosan, hogy ne essenek szét) a megtöltött padlizsánlegyezőket, majd megszórjuk az olívaolajjal, citromlével, fokhagymával összekevert aprított petrezselyemmel. Kevés borsot darálunk rá, majd alufóliával letakarjuk, és betesszük a sütőbe 50 percre.
- Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát, hogy kissé átpiruljon, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1588
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 23.
Ajánló
Fogyasztható hidegen és melegen, önmagában vagy friss kenyérrel ...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Egy olasz főzőműsorban láttam nyáron ezt az egyszerű receptet, és azóta többször is elkészítettem. Lehet variálni a tölteléken és a fűszerezésen is, készülhet húsmentesen is. Mindenesetre, ha jól párosítjuk az ízeket, akkor nemcsak finom, hanem nagyon mutatós végeredményt kaphatunk.