r
Nosalty Logó

Padlizsánlegyező

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
giuliettalupa
Padlizsánlegyező
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124965 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    123261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1638 micro
Összesen 814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249930.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1708 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    246521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1312.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    818 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4349 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3276 micro
Összesen 1627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14522.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    14324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    598 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszanti irányban kb. fél centis szeletekre vágjuk, de úgy, hogy a szára felőli résznél egyben maradjon, ez lesz a legyező szára. A szeleteket jól megsózzuk, és egy szűrőbe tesszük, hogy egy fél óra alatt a nedvesség kicsepegjen belőle.
  2. Ezalatt előkészítjük a további hozzávalókat: a paradicsomot és a mozzarellát felszeljük, a petrezselymet és a fokhagymát apróra vágjuk.
  3. A felesleges nedvességet papírtörlővel leitatjuk, majd rétegesen megtöltjük a padlizsánszeleteket: sonka-paradicsom-mozzarella sorrendben.
  4. Kiolajozott tepsibe fektetjük (óvatosan, hogy ne essenek szét) a megtöltött padlizsánlegyezőket, majd megszórjuk az olívaolajjal, citromlével, fokhagymával összekevert aprított petrezselyemmel. Kevés borsot darálunk rá, majd alufóliával letakarjuk, és betesszük a sütőbe 50 percre.
  5. Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát, hogy kissé átpiruljon, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1588
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 23.

Ajánló

Fogyasztható hidegen és melegen, önmagában vagy friss kenyérrel ...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánlegyező
giuliettalupa 82 recept

Egy olasz főzőműsorban láttam nyáron ezt az egyszerű receptet, és azóta többször is elkészítettem. Lehet variálni a tölteléken és a fűszerezésen is, készülhet húsmentesen is. Mindenesetre, ha jól párosítjuk az ízeket, akkor nemcsak finom, hanem nagyon mutatós végeredményt kaphatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...