r
Nosalty Logó

Padlizsánfasírt 2. -kuszkuszos

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsánfasírt 2. -kuszkuszos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 927 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1856 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 927 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1856 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kuszkuszt leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és hagyjuk, hogy felszívja a vizet, és megduzzadjon.
  2. A padlizsánt meghámozzuk, kockákra szeleteljük.
  3. A megtisztított és nagyobb darabokra vágott hagymát, a fokhagymát és a felkockázott padlizsánt, valamint a magjaitól, csutkájától megtisztított chilipaprikát egy késes aprítóba tesszük, és annyira apróra vágjuk, hogy szinte pépes legyen.
  4. A padlizsános masszát összekeverjük a kuszkusszal és a keményítővel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 10 percig pihentetjük.
  5. Ezt követően 4-5 cm átmérőjű pogácsa fasírtokat formálunk a masszából, és forró olajban kisütjük. (Az olaj mennyisége annyi legyen, hogy kb. a fasírtok feléig érjen.)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19719
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 21.

Ajánló

Melegen, citrommal meglocsolva, petrezselyemzölddel megszórva, paprikával vagy akár joghurtos mártogatóssal kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Ezt a fasírtot is keleti étel, a kibbeh ihlette. A kibbeh egy padlizsános fasírt, amely bulgurral készül. Az én padlizsános fasírtom majdnem kibbeh, mivel bulgur nem volt otthon, csak kuszkusz, és a keleties jellegű fűszerezést is elhagytam. Az előbbieket leszámítva megegyezik a kibbeh készítésével a kuszkuszos padlizsános fasírt készítése. Egyszerű, gyors és finom. Egy újabb lehetőség a padlizsán felhasználására.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...