Pácolt, omlós szárnyak lilahagymás tört burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
fűszeres pác
-
214g csirkeszárny253 kcal
-
8g szőlőmagolaj66 kcal
-
25g sör11 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
lilahagymás tört burgonya
-
100g burgonya58 kcal
-
2g só0 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
577
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
fűszeres pác
-
856g csirkeszárny1014 kcal
-
30g szőlőmagolaj265 kcal
-
100g sör43 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
lilahagymás tört burgonya
-
400g burgonya231 kcal
-
7g só0 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
2311
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
fűszeres pác
-
53.7g csirkeszárny64 kcal
-
1.9g szőlőmagolaj17 kcal
-
6.3g sör3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
lilahagymás tört burgonya
-
25.1g burgonya15 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
5.6g lilahagyma2 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
Összesen
147
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1519.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 1187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 197.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
577
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.7 g
Zsír
-
Összesen 179.7 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6076.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 894 mg
-
Nátrium 4746 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 789.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 732 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 719 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
2311
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
fűszeres pác
-
8 db csirkeszárny
-
3 ek szőlőmagolaj
-
1 dl sör
-
1 kávéskanál bors
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kávéskanál só
-
1 késhegynyi koriandermag
-
1 db babérlevél
-
1 kk fűszerpaprika
lilahagymás tört burgonya
-
4 db burgonya
-
1 tk só
-
1 közepes fej lilahagyma
-
10 dkg vaj
Elkészítés
fűszeres pác
- Először alaposan keverjük össze egy tálban az olajat az őrölt fűszerekkel, majd lassan öntsük hozzá a sört, mert habzani fog.
- Miután mindent összekevertünk, forgassuk bele a tisztított szárnyakat, majd jól zárjuk le, és pácoljuk egy éjszakán át, hűtőbe téve.
- Másnap egy serpenyőben süssük meg a húsokat, kellően puhára.
- Tálaljuk friss, lila hagymás tört burgonyával. Jó étvágyat!!
lilahagymás tört burgonya
- A sós vízben főzzük meg a kisebb darabokra vágott burgonyát.
- Az apróra vágott hagymát a fele vajon dinszteljük meg.
- Ha puhára főtt a krumpli, egy törővel lazán törjük meg.
- Keverjük össze a hagymával, tegyük hozzá a maradék vajat, sózzuk. Keverjük össze.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 769
- Feltöltés dátuma: 2021. január 07.
Ajánló
Én úgy szoktam, hogy a kávédarálóba beleteszek minden fűszert, és egyben megdarálom!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Nem tudom, ki hogy van vele, de mi szeretjük a csirke szárnyát. A pácoltat meg főképpen......ha meg jól meg is pirul, akkor első osztályú!!!! :-))))