r
Nosalty Logó

Pácolt, bundázott csirkecomb filé

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Pácolt, bundázott csirkecomb filé
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

1175
Kalória
40g
Fehérje
45.8g
Szénhidrátok
94.2g
Zsír
350.2g
Víz
187.7g
Koleszterin
8.5g
Rost
4.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 1175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 4693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    3405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    350.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 1175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    376.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16929 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    13621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1400.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 4693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

Pácolás

  1. Páclé készítése (egy nappal a sütés előtt): Egy közepes szószkészítő edényben, közepes lángon 3-4 perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát kevés olajon. Sózzuk meg és dobjuk hozzá a rozmaringágakat, amelyekkel további fél percig hevítsük. Ekkor öntsük fel vízzel és dobjuk bele a citromot úgy, hogy előtte nyomjuk bele a levét. A magokat szedjük ki a pácléből, ha belepottyannának. Lassú tűzön forráspontig melegítsük össze az egészet, közben keverjük át, hogy a só felolvadjon benne. Aztán rögtön húzzuk le a tűzről és hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe a teljes kihűlésig. Fel is gyorsíthatjuk a folyamatot, ha jeges vízbe tesszük az edényt és közben kevergetjük a páclét.
  2. Tegyük a csirkecombokat (én filézett csirkecombokat használtam ez alkalommal) egy nagy, zárható hűtőzacskóba (de műanyagdoboz is lehet) és öntsük rá a páclét. Zárjuk le a zacskót úgy, hogy a lehető legtöbb levegőt nyomjuk ki belőle és a lé teljesen befedje a húst. Tegyük a zacskót hűtőbe 8-24 órára. Néha mozgassuk, forgassuk át, hogy a pác biztosan átjárja a húst.
  3. Ha letelt a várakozási idő, akkor vegyük ki a csirkét a pácból, mossuk le hideg víz alatt és töröljük át papírtörlővel, majd ugyancsak papírtörlőre helyezve szárítsuk meg. A csirkét ekkor akár három napig mélyhűtőbe is tehetjük vagy azonnal el is készíthetjük.

Sütés

  1. Egy nagy keverőtálba vegyítsük össze a lisztet, borssal, fűszerpaprikával, tengeri sóval, cayenne borssal és sütőporral, majd a felét öntsük át egy másik keverőtálba. A joghurtot egy harmadik tálba öntsük bele. Egy tálra helyezzünk sütőpapírt.
  2. A csirkecombokat tegyük az egyik lisztes tálba és rázzuk össze vele, hogy mindenhol bevonja őket. Utána mehetnek a joghurtba, majd a másik lisztes tálba az utolsó bevonatra, végül a sütőpapírra.
  3. Hevítsünk olajat egy mély serpenyőben. Helyezzük bele a csirkecombokat. Gyakori forgatás mellett süssük őket aranybarnára kb. 12-15 perc alatt, mérettől függően. Szedjük ki a kész combokat egy tepsi (vagy a mosogató fölé helyezett) sütőrácsra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk.
  4. Tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig pihenni a húst. Ha biztosan belül puha, kívül ropogós combokat akarunk készíteni, akkor tálalás előtt tegyük be a combokat 120 fokra előmelegített sütőbe pár percre. Így bármikor tálalhatunk, nem kell izgulni, hogy kihűlnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Eredetileg íróval és egész csirkecombokkal készül ez a nagyszerű rántottcsirke recept. Én filézett combhusiból és jobbhíján joghurttal készítettem el. Így is tökéletes lett. A pácolás után puha és ízletes marad a hús, bőre pedig finom, roppanós lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Krémes tojássaláta egyszerűen

Szerintünk az egyik legegyszerűbb-legnagyszerűbb dolog a tojássaláta, amit bármilyen étkezésre fogyaszthatunk, ráadásul pikk-pakk elkészül. Pakolhatjuk a pirítósunkra, készíthetünk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!