Pácolt, bundázott csirkecomb filé
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
Pácolás
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
18 kcal
-
6g só0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
125g víz0 kcal
-
43g citrom7 kcal
Sütés
-
125g csirke alsócomb135 kcal
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
166 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
64g repceolaj564 kcal
Összesen
1175
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
Pácolás
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
71 kcal
-
22g só0 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
500g víz0 kcal
-
170g citrom26 kcal
Sütés
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
664 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
255g repceolaj2254 kcal
Összesen
4693
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
Pácolás
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
1.1g rozmaring1 kcal
-
20.1g víz0 kcal
-
6.8g citrom1 kcal
Sütés
-
20.1g csirke alsócomb22 kcal
-
20.1g csirke felsőcomb38 kcal
-
27 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g joghurt5 kcal
-
10.2g repceolaj91 kcal
Összesen
189
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 94.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4232.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 3405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 350.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
1175
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.1 g
Zsír
-
Összesen 376.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 210 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 751 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16929 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 2114 mg
-
Nátrium 13621 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1400.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
4693
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 679.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
Pácolás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek só
-
4 szál rozmaring
-
5 dl víz
-
1 db citrom
Sütés
-
4 db csirke alsócomb
-
4 db csirke felsőcomb
-
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál cayenne paprika
-
1 ek sütőpor
-
2 dl joghurt
-
3 dl repceolaj
Elkészítés
Pácolás
- Páclé készítése (egy nappal a sütés előtt): Egy közepes szószkészítő edényben, közepes lángon 3-4 perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát kevés olajon. Sózzuk meg és dobjuk hozzá a rozmaringágakat, amelyekkel további fél percig hevítsük. Ekkor öntsük fel vízzel és dobjuk bele a citromot úgy, hogy előtte nyomjuk bele a levét. A magokat szedjük ki a pácléből, ha belepottyannának. Lassú tűzön forráspontig melegítsük össze az egészet, közben keverjük át, hogy a só felolvadjon benne. Aztán rögtön húzzuk le a tűzről és hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe a teljes kihűlésig. Fel is gyorsíthatjuk a folyamatot, ha jeges vízbe tesszük az edényt és közben kevergetjük a páclét.
- Tegyük a csirkecombokat (én filézett csirkecombokat használtam ez alkalommal) egy nagy, zárható hűtőzacskóba (de műanyagdoboz is lehet) és öntsük rá a páclét. Zárjuk le a zacskót úgy, hogy a lehető legtöbb levegőt nyomjuk ki belőle és a lé teljesen befedje a húst. Tegyük a zacskót hűtőbe 8-24 órára. Néha mozgassuk, forgassuk át, hogy a pác biztosan átjárja a húst.
- Ha letelt a várakozási idő, akkor vegyük ki a csirkét a pácból, mossuk le hideg víz alatt és töröljük át papírtörlővel, majd ugyancsak papírtörlőre helyezve szárítsuk meg. A csirkét ekkor akár három napig mélyhűtőbe is tehetjük vagy azonnal el is készíthetjük.
Sütés
- Egy nagy keverőtálba vegyítsük össze a lisztet, borssal, fűszerpaprikával, tengeri sóval, cayenne borssal és sütőporral, majd a felét öntsük át egy másik keverőtálba. A joghurtot egy harmadik tálba öntsük bele. Egy tálra helyezzünk sütőpapírt.
- A csirkecombokat tegyük az egyik lisztes tálba és rázzuk össze vele, hogy mindenhol bevonja őket. Utána mehetnek a joghurtba, majd a másik lisztes tálba az utolsó bevonatra, végül a sütőpapírra.
- Hevítsünk olajat egy mély serpenyőben. Helyezzük bele a csirkecombokat. Gyakori forgatás mellett süssük őket aranybarnára kb. 12-15 perc alatt, mérettől függően. Szedjük ki a kész combokat egy tepsi (vagy a mosogató fölé helyezett) sütőrácsra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk.
- Tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig pihenni a húst. Ha biztosan belül puha, kívül ropogós combokat akarunk készíteni, akkor tálalás előtt tegyük be a combokat 120 fokra előmelegített sütőbe pár percre. Így bármikor tálalhatunk, nem kell izgulni, hogy kihűlnek.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15392
- Feltöltés dátuma: 2014. február 23.
Ajánló
Kitűnő vendégváró étel. Ha előre kisütjük a csirkecombokat, akkor van időnk szellőztetni a meghívottak érkezéséig. A sütőben pihenő csirkecombokra csak rápirítunk egy kevés ideig és jobbak lesznek, mint azelőtt. Ugyan ezzel az eljárással készíthetünk a csirkeszárnyat és mellet is. A végeredmény mindenképpen kiváló lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Eredetileg íróval és egész csirkecombokkal készül ez a nagyszerű rántottcsirke recept. Én filézett combhusiból és jobbhíján joghurttal készítettem el. Így is tökéletes lett. A pácolás után puha és ízletes marad a hús, bőre pedig finom, roppanós lesz.