r
Nosalty Logó

Őzmájpörkölt burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őzmájpörkölt burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A krumplipüréhez

Összesen 486 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A krumplipüréhez

Összesen 1948 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A krumplipüréhez

Összesen 117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 486 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1948 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a zsíron üvegesre fonnyasztjuk. Eközben a májat apró kockákra vágjuk.
  2. Ha jó a hagyma, rátesszük a paprikát, gyorsan összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a pörköltszaftkockát, a paprikakrémet és a borsot. Fedő alatt hagyjuk főnni kis lángon.
  3. Ha puha a máj, megsózzuk, fedő nélkül főzzük még egy kicsit, majd a végén beletesszük a lekvárt, és ezzel is felrottyantjuk.
  4. A krumplipüré elkészítése: a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben megfözzük. Ha puha, leöntjük róla a vizet, majd kézi robotgéppel összetörjük. Beletesszük a vajat, a tejfölt, sót és a tejet. Összeturmixoljuk, és tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 34988
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

Bármilyen savanyúságot kínálhatunk mellé. Bár én egy pohár tejet iszok hozzá (mint az összes krumplipürés ételhez).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi a vadas pörköltöket mindig áfonyalekvárral készítjük. Így vált be, így szeretjük igazán. Gondoltam a májat is így csinálom. Na meg persze jó sok szafttal, hogy ha elfogy belőle a máj, kenyérrel ki lehessen tunkolni. :)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...